Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις ! Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ !


Κομβική μάχη στην κλιμάκωση του αγώνα, για να μπει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελούν τα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι ταξικές δυνάμεις από σήμερα το πρωί προχωρούν σε πολύμορφες παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς και το απόγευμα στις γειτονιές και στα χωριά, με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πλατύτερα το κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ.
Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία, αλλά και οι Λαϊκές Επιτροπές πραγματοποίησαν ένα πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες για την προπαγάνδιση των συλλαλητηρίων, για την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου η πάλη για την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Γιατί οι Συμβάσεις δεν αφορούν μόνο τον προσδιορισμό του μισθού αλλά ένα πλέγμα όρων - κατακτήσεων προστασίας του εργάτη και της οικογένειάς του.
Τη συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» αποφάσισαν το Σωματείο Εργαζομένων στην «ΕΒΓΑ», το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» (με προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., Χαλκοκονδύλη 37). Επίσης, κάλεσμα συμμετοχής στα σημερινά συλλαλητήρια και τις πολύμορφες δράσεις σε όλη τη χώρα απευθύνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Ζακύνθου, και η ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: