Σάββατο 25 Μαΐου 2013

1978 ,τα "καθαρά" χέρια του χιτλερικού Μιχαλολιάκου έβαζαν βόμβες σε κινηματογράφους.2013 Όλα τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής του ναζισμού.


Ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, μυήθηκε στο Κόμμα της 4ης Αυγούστου, τη νεοφασιστική οργάνωση του Κώστα Πλεύρη, την περίοδο της χούντας. 




Ο άτυπος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, έπλεκε το εγκώμιο του Χίτλερ.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε γνωστός για τα χαστούκια στη Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ηλίας Παναγιώταρος θέλει τη Χρυσή Αυγή να εξελίσσεται σε Χεζμπολάχ. Και ο Γιώργος Γερμενής επιλέγει να πουλάει μαγκιά σε μικροπωλητές στα πανηγύρια.

Είναι μερικά από τα κεντρικά πρόσωπα της ναζιστικής οργάνωσης, που πλέον κάθονται στα βουλευτικά έδρανα. Κι αν σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο επιζητώντας ως άλλοθι ένα λαϊκό έρεισμα, η δράση τους έχει ένα παρελθόν που σκοπίμως αποφεύγουν να υπενθυμίζουν.

Νίκος Μιχαλολιάκος



Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με μέλη της οργάνωσης
Στα 21 του, καλοκαίρι του 1978, συλλαμβάνεται για βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους που προέβαλλαν αριστερές ταινίες. Εισπράττει ποινή 13 μηνών και στον Κορυδαλλό γνωρίζεται με το δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, που το 1984 θα τον τοποθετήσει αρχηγό της νεολαίας του κόμματός του, της ΕΠΕΝ. Το 1980 εκδίδει το περιοδικό «Χρυσή Αυγή», στις σελίδες του οποίου κυριαρχεί ο Χίτλερ και Ελληνες δωσίλογοι των κατοχικών κυβερνήσεων.

Το 1987 γράφει το καταστατικό του συνδέσμου Χρυσή Αυγή και το 1993 ανοίγουν τη δράση τους προς τα έξω, ενώ έχουν προηγηθεί τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό. Με ποια χρηματοδότηση; Κατά τον Μιχαλολιάκο, επρόκειτο για έναν «από τους πλέον εκλεκτούς συναγωνιστές» που εκείνη την εποχή είχε την τύχη να κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό! Πέρυσι το καλοκαίρι, μπροστά στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, είπε απευθυνόμενος στα μέλη: «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου. (...) Θα δούνε τότε τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

Προτροπή εμπνευσμένη από τους στίχους στο επίσημο εμβατήριο των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου.

Χρήστος Παππάς


Το 1983 στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» έπλεκε το εγκώμιο στον Χίτλερ με την ευκαιρία της επετείου της πτώσης του ναζισμού. «Εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλισταί θα σταθούμε προσοχή, χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό. (...) Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φίρερ: "Σε μια δυο γενεές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη". (...) Ο αγών συνεχίζεται. Το μέλλον μάς ανήκει». Το 1990 ταξίδεψε στην Ισπανία για να πάρει συνέντευξη από το στρατηγό των Waffen-SS Λέον Ντεγκρέλ, που αποτελεί μύθο για τους ναζιστές. Το κείμενο δημοσιεύθηκε κατ' επανάληψη στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» και σε ειδικά αφιερώματα για τον Χίτλερ. Πρόσφατα, ηγήθηκε διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, γιατί, λέει, την 25η Μαρτίου προέβαλε τουρκικά σίριαλ, φτάνοντας στο σημείο να ουρήσει στην είσοδο του σταθμού.

Ηλίας Κασιδιάρης


«Αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή τούς εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ομιλία του το 2008. Η κρυπτεία αναφέρεται σε έθιμο των Σπαρτιατών σύμφωνα με το οποίο οι νέοι έπρεπε να δολοφονήσουν όσο περισσότερους είλωτες μέσα στη νύχτα, χωρίς να υποστούν καμία τιμωρία. Συγγραφέας «λογοτεχνικού βιβλίου», περισσότερο γνωστός έγινε για τους τρόπους «καλής» συμπεριφοράς που επιδεικνύει. Αποκορύφωμα, τα χαστούκια στη Λιάνα Κανέλλη σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. «Πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου», έγραφε ο ίδιος λίγες ημέρες προτού μπουν στη Βουλή.

Ηλίας Παναγιώταρος


«Η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας. Σε συνέντευξή του στο BBC είχε δηλώσει πως η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε νέο Εμφύλιο και ότι στην αστυνομία υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές της οργάνωσης. Είναι ένα από τα μέλη της οργάνωσης που προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, όταν έκαναν στρατολόγηση στους οπαδούς των μεγάλων ομάδων (Ολυμπιακού-ΠΑΟ). Αρχηγός της Γαλάζιας Στρατιάς, στα γήπεδα έλεγε πως «είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα του ανθρώπου όταν στρέφεται ενάντια σε υπανθρώπους». Εχει κατάστημα εμπορίας στρατιωτικών και αθλητικών ειδών υπό το διακριτικό τίτλο «Φάλαγγα», τοίχο του οποίου κοσμεί αφίσα του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου. Είχε πρωτοστατήσει στο γιαούρτωμα του Αλ. Αλαβάνου στον Αγιο Παντελεήμονα. Ως βουλευτής, θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει τα ακριβή στοιχεία των παιδιών αλλοδαπών σε παιδικούς σταθμούς.

Γιώργος Γερμενής



Πρόσφατα χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι ενώ είχε στόχο το δήμαρχο της Αθήνας, Γ. Καμίνη, μέσα σε κοινωνικό παντοπωλείο. Ηταν αυτός που απαίτησε από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν κατά την είσοδο του αρχηγού τους στην αίθουσα, φωνάζοντας -στα δικά του «ελληνικά»- «εγέρθητω». Είναι μπασίστας στο black metal ελληνονορβηγικό συγκρότημα Naer Mataron, με αναφορές στην παγανιστική νορβηγική μυθολογία. Από αυτό το συγκρότημα απέκτησε το παρατσούκλι «Καιάδας». Ως βουλευτής, πήγε στο πανηγύρι της Παναγιάς Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, επικεφαλής κλιμακίου που ήλεγχε τα χαρτιά μικροπωλητών και διέλυε την πραμάτεια τους.

Πηγή : enet.gr

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Εκλεκτοί κύριοι, ένας κι ένας φυντάνια του υποκόσμου... Ολα τα σκατά παρέα... Η ανωτάτη Υποστάθμη της κοινωνίας (κατά τον μπάρμπα Γιάννη Σκαρίμπα)... Χαμένο το φτύσιμο με ροχάλα μεγαλοπρεπή, χαραμίζεται από τη σαπίλα και τη μπόχα των υπανθρώπων της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Εγκλημα, σαπίλα, κτηνωδία,Βρωμιά και δυσωδία αντάμα...