Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

"Δημοκρατία" και άλλα παραμύθια για μεγάλα παιδιά.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Λ.Δ.Κορέας.


"Δημοκρατία" και άλλα παραμύθια για μεγάλα παιδιά

 Οι τελευταίες εξελίξεις 

 Οι Αμερικανοί από την μια λένε ότι η Βόρεια Κορέα  είναι μια πυρηνική απειλή για τον πλανήτη, και την επόμενη μέρα ανασκευάζουν τα λεγόμενα τους ! Προφανώς ο ηγέτης της Λ.Δ.Κορέας έχει πετύχει έναν από τους στόχους τους να δημιουργήσει σύγχυση και πανικό στα επιτελεία των ιμπεριαλιστών που δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την κατάσταση.
Το Πεντάγωνο σήμερα ανακοίνωσε ότι αποτελεί ανακρίβεια ο υπαινιγμός ότι η Λ.Δ Κορέας έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο. Χτες όμως, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ισχυριστεί ότι η Λ.Δ.Κορέας έχει την σχετική τεχνογνωσία σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανού κατασκόπου στην Πιονγκ Γιανγκ.

Τι ισχύει τελικά ;


Ας αποφασίσουν οι Η.Π.Α και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ. Τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ ήταν ένα τεράστιο παραμύθι που κατάπιε ολόκληρη η δύση και κυρίως ο Αμερικανικός και Βρετανικός λαός.

Τώρα προσπαθούν να παρουσιάσουν την Λ.Δ.Κορέας από την μια ως πυρηνική δύναμη και από την άλλη ως μια ανίκανη χώρα να προκαλέσει ένα ισχυρό πυρηνικό πλήγμα στον εχθρό με έναν τρελό δικτάτορα που κάνει ότι του κατέβει στο μυαλό.

Έτσι βαφτίζουν με ευκολία, κάθε αντίπαλο τους οι Αμερικάνοι, δικτάτορα και τρελό, άσχετα αν κατά το παρελθόν τον ενίσχυαν πολιτικά και στρατιωτικά για (Βλέπετε περιπτώσεις Σαντάμ Χουσείν - Μουμπάρακ ).

Εμείς που παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση μπορούμε να κρατάμε ουδέτερη στάση ;

Η Λ.Δ.Κορέας είναι μια χώρα που έχει έναν τύπο "σοσιαλισμού", με τα αρνητικά  χαρακτηριστικά της οικογενειοκρατίας και άλλες "ιδιορρυθμίες".

Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να την κρίνουμε με βάση τα λεγόμενα και τις πληροφορίες κακόπιστων δυτικών ΜΚΟ και δυτικών κυβερνήσεων.

Το Κόμμα Εργατών Κορέας που κυβερνά την χώρα, βασίζεται στην ιδεολογία Τζούτσε ,την ιδεολογία της Εθνικής αυτάρκειας.Την ιδεολογία αυτή ανέπτυξε ο πρώτος ηγέτης της Λ.Δ.Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ  και αναφέρεται στην ανάγκη ότι ένα κράτος πρέπει να είναι ανεξάρτητο και αύταρκες, ώστε να μην εξαρτάται οικονομικά, στρατιωτικά ή πολιτικά από τις μεγάλες δυνάμεις.

Πάνω σε αυτή την ιδεολογία και την εφαρμογή της στη Κορέα θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου ,ούτε έχω την ιδεολογική κατάρτιση και τις γνώσεις για να θεωρηθώ ικανός ομιλητής για τον Κορεάτικο Σοσιαλισμό.Ίσως κάποιοι πολιτικοί από το Κ.Κ.Ε. που έχουν επισκεφτεί την Λ.Δ.Κορέας παλιότερα να έχουν τις σχετικές γνώσεις.

Αυτή την στιγμή μου αρκεί ότι η Λ.Δ.Κορέας έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί το έδαφος της και την ανεξαρτησία της και για αυτό και θα την υποστηρίζω σε αυτή την διαμάχη με το ΝΑΤΟ.

Να  υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της ακόμα και με την χρήση στρατιωτικής βίας  θα ρωτήσει κάποιος ;

Ναι θα απαντήσω αν αυτό είναι προς συμφέρον του λαού της Λ.Δ.Κορέας.

Ακόμα και με την χρήση πυρηνικής βόμβας ; Εδώ καταρχήν θα πρέπει να πω ότι πρόκειται για έναν πόλεμο που δεν έχει τελειώσει ποτέ ανάμεσα στις 2 Κορεατικά κράτη.Δεν υπάρχει εκεχειρία.60 ολόκληρα χρόνια. Χρήση πυρηνικών όπλων με ολέθριες συνέπειες για τον πληθυσμό της Ιαπωνίας έκαναν οι Η.Π.Α. και μόνο αυτές ως τώρα. Και μάλιστα σε άμαχο πληθυσμό. Η πυρηνική επομένως επίθεση σε άμαχο πληθυσμό θα είναι μια ενέργεια που θα καταδικάσω από τώρα.Και δεν θέλω να πιστεύω πως έχει τέτοιο σκοπό η Λ.Δ.Κορέας.Η επίθεση σε στρατιωτικές βάσεις των Η.Π.Α είναι μια άλλη υπόθεση και εφόσον η Κορέα βρίσκεται σε πόλεμο έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όπλα που έχουν και οι αντίπαλοι της.Αλλά ας μην προχωρήσω τόσο πολύ σε σενάρια και θεωρίες.Στην εξέλιξη της κρίσης θα επανέλθω.

Επίλογος

Σαν επίλογο θα ήθελα να γράψω πως η «δημοκρατία» και η «ελευθερία» που δήθεν υπερασπίζεται το καπιταλιστικό καθεστώς μεγιστάνων και εμπόρων όπλων, απατεώνων και άλλων λόμπι στις  Η.Π.Α, είναι ίσως το μεγαλύτερο σύγχρονο παραμύθι για μεγάλα παιδιά. Κάποιοι το πιστεύουν ακόμα, στην Ελλάδα ευτυχώς οι κομμουνιστές και φίλοι  του Κ.Κ.Ε αλλά και άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμουνιστικών δυνάμεων ξέρουν την αλήθεια.


Red Star

9 σχόλια:

Αντιφών είπε...

«[...] Εμείς που παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση μπορούμε να κρατάμε ουδέτερη στάση ;


Η Λ.Δ.Κορέας είναι μια χώρα που έχει έναν τύπο "σοσιαλισμού", με τα αρνητικά χαρακτηριστικά της οικογενειοκρατίας και άλλες "ιδιορρυθμίες".»

Ουδεμία σχέση -κατ' εμέ πάντα!- έχει με το σοσιαλισμό «αυτό το πράμα». Πρόκειται για τύπο δικτατορίας (και εκτός εισαγωγικών), διαφορετικό, σίγουρα, από αυτόν που έχουν τα δυτικά, ημέτερα, εθνικά κράτη. Sorry κιόλας! Στον πόλεμο μεταξύ δικτατοριών, το περισσότερο δίκιο ίσως να το έχει ο αμυνόμενος. Το σοσιαλισμό, όμως, θα τον άφηνα στην ησυχία του.

Red Star είπε...

Τουλάχιστον δεν υπάρχει ανεργία, δεν υπάρχει άστεγος,υπάρχει φτώχεια στην ύπαιθρο (αλλά σε ποια ύπαιθρο δεν υπάρχει φτώχεια) τώρα για τον "σοσιαλισμό" και εγώ σε εισαγωγικά τον έβαλα όπως είδες και θα ήθελα από κομμουνιστές που έχουν πάει στη Λ.Δ.Κορέας μια γνώμη για το πολίτευμα της χώρας.

Ίσως να πήγαινα και εγώ αν μπορούσα να δω με τα δικά μου μάτια (Το παραμύθι ότι δεν πηγαίνουν τουρίστες στην Βόρεια Κορέα, είναι ακόμα ένας δυτικός αστικός μύθος)

Giannis Pit. είπε...

Οι σοσιαλιστικές κοινωνίες παιδιά είναι παντελώς ανοιχτές για το λαό τους και για μας γιατί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.
Η Κούβα και η Βενεζουέλα για παράδειγμα, δεν βλέπω να είναι φοβικές, να είναι κοινωνίες σε γύψο και σε στρατιωτικούς σχηματισμούς.
Έχουμε κατά καιρούς ταυτισθεί με τέτοιες αντιλήψεις "σοσιαλισμού" και σήμερα πληρώνουμε το κόστος.
Μην τρελαθούμε τώρα με την Βόρεια Κορέα.....!

Red Star είπε...

Καλά μην συγκρίνουμε Λατινική Αμερική με Ασία !!!

Δηλαδή έλεος, πολλά μπορεί να μην ξέρω για την Κορέα, αλλά επειδή ξέρω για την Ιαπωνία και την κουλτούρα της και μαθαίνω και την γλώσσα παράλληλα, μπορώ να σας πω ότι οι Γιαπωνέζοι λάτρευαν τον Αυτοκράτορα σαν Θεό μέχρι τον Β'Παγκόσμιο πόλεμο,είχαν (και έχουν ακόμα) δοξασίες και προλήψεις παρά την βίαιη πολιτισμική μεταστροφή τους από την Δύση και τους Αμερικάνους που τους ώθησε μέχρι και καινούρια γλώσσα και γράμματα να υιοθετήσουν (Κατακάνα γραφή).

Και βέβαια η Κορέα είναι μια φοβική κοινωνία γιατί έχει περάσει τα πάνδεινα από τους κατακτητές της και πιο πολύ από τους Γιαπωνέζους.Όχι μόνο τον Βορρά αλλά και στο Νότο.

Και εκατό φορές προτιμώ τον "σοσιαλισμό" της δυναστείας των Κιμ παρά τον Κινέζικο "κομμουνισμό" και τις διάφορες φάσεις του με τα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα .

Αλλά αν θέλουμε ας δούμε και τον "σοσιαλισμό" του Βιετνάμ ή να μιλήσουμε για τη Νότια Κορέα (γιατί στο Νότο μόνο δημοκρατικό δεν είναι το καθεστώς).Να πούμε μήπως για το Λάος ή την Καμπότζη ; Το Νεπάλ μήπως που αλληλοσφάζονται οι κομμουνιστές ; Την Ταΐλάνδη,την Ινδία ,την Βιρμανία ή την Μογγολία ; Μήπως προτιμάμε το Μπαγκλαντές και την Σρι Λάνκα ;Να πάμε στις Ασιατικές πρώην ΣΣΔ ; Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν ,Καζακστάν ;

Και όταν κάνουμε συγκρίσεις να μην μιλάμε για συγκρίσεις που κάνει ο "αριστερός" Guardian ,αλλά για ποιοτικές συγκρίσεις. Γιατί στην Βόρεια Κορέα π.χ. δεν υπάρχει ένας άνεργος και το λέω στην Ελλάδα του 27,1 % των ανέργων.Αλλά ξέχασα σημασία έχει να έχουμε πρόσβαση όλοι στο ίντερνετ δεν μετράνε τα "απλά".

Η πολιτική κατάσταση στην Βόρεια Κορέα δεν είναι ιδανική, δεν είναι ο σοσιαλισμός που θέλουμε , ούτε θα μπορούσε η Ελλάδα ή η Βενεζουέλα ή η Αγκόλα να έχει Κορεάτικο σοσιαλισμό.Ούτε οι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο ή οι ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής μπορούν να έχουν σοσιαλισμό που θέλουμε εμείς οι Έλληνες.

Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία,ένας είναι ο εχθρός ,κοινός δικός μας και των Κορεατών. Το ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α και ίσως και η Κίνα.Ή κάνω λάθος ; Και αν κάνω λάθος περιμένω από τα κομμουνιστικά κόμματα στην Ελλάδα μεγάλα και μικρά,το ΚΚΕ , το ΚΚΕ(μ-λ) και το ΜΛ(ΚΚΕ)να πάρουν θέση και να μας διαφωτίσουν για την κατάσταση.

Αν τώρα η Βόρεια Κορέα ρίξει πυρηνικά στο Τόκυο ή την Σεούλ ,εδώ είμαστε να το συζητήσουμε για το αν τελικά οι Αμερικάνοι έχουν δίκιο για το το ένα τρίτο του άξονα του κακού.

Red Star είπε...

Αντιφών και Giannis Pit ελπίζω να μην παρεξηγείτε το επιθετικό μου ύφος, (συνήθως γράφω έτσι όταν με πιάνουν τα νεύρα μου) δεν απευθύνομαι τόσο στα γραφόμενα σας,που είναι λογικά, ούτε σε εσάς που σας εκτιμώ και σέβομαι αλλά εκφράζω έναν αντίλογο για να ακουστεί έστω και με δόση υπερβολής στον τόνο μια διαφορετική φωνή !Γιατί μπαίνω σε δυτικά και ελληνικά φόρουμ και αυτά που γράφουν τα Αμερικανάκια ,αλλά και μερικοί Ελληνάρες με έχουν βγάλει από τα ρούχα μου εντελώς ! :/

Συντροφικά και ελπίζω να μην με παρεξηγείτε !

Red Star είπε...

Ηttp://worldnews.nbcnews.com/_news/2013/04/12/17721544-missile-launch-is-north-koreas-exit-strategy-analysts-say?pc=25&sp=0#discussion_nav

Θαυμάστε επίπεδο "πολιτισμένου" λαού, Αμέρικαν Ντριμ...

Αντιφών είπε...

Πάντως, σε λογικές -καταλαβαίνω ότι το λες με μία, αν όχι δύο, δόση υπερβολής- τέτοιου τύπου:

«[...] Και εκατό φορές προτιμώ τον "σοσιαλισμό" της δυναστείας των Κιμ παρά τον Κινέζικο "κομμουνισμό" και τις διάφορες φάσεις του με τα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα .»

αρνούμαι πεισματικά να μπω. Με πολλές δόσεις υπερβολής και εγώ: «χίλιες φορές υπήκοος ενός εξαρτημένου αστικού κράτους, καλή ώρα Ελλαδιστάν».

«[...] Η πολιτική κατάσταση στην Βόρεια Κορέα δεν είναι ιδανική, δεν είναι ο σοσιαλισμός που θέλουμε , ούτε θα μπορούσε η Ελλάδα ή η Βενεζουέλα ή η Αγκόλα να έχει Κορεάτικο σοσιαλισμό.Ούτε οι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο ή οι ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής μπορούν να έχουν σοσιαλισμό που θέλουμε εμείς οι Έλληνες.»

Επίσης, δεν υπάρχει σοσιαλισμός Κορεατικός. Ο σοσιαλισμός είναι σοσιαλισμός, τέλος. Είναι κατά συνθήκη η χρήση του όρου «σοσιαλισμός» στο «Κορεατικός σοσιαλισμός», χρήση η οποία, σαφώς, κακοποιεί κάθε έννοια και περιεχόμενο που ο σοσιαλισμός πρεσβεύει, για μένα τουλάχιστον.

Υ.Γ. Καμία παρεξήγηση. Τι είμαστε, κακομαθημένα παιδάκια;

Giannis Pit. είπε...

Κανένα πρόβλημα. Είναι μια όμορφη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Βόρεια Κορέα έχει κοινωνία σοσιαλιστική.
Δεν είναι αυτός ο σοσιαλισμός που ονειρευόμαστε. Με παρελάσεις μιλιταριστικής αποθέωσης, γιγαντισμού και τέτοια διάφορα.
Σίγουρα δεν ξέρουμε τίποτα.
Αυτό από μόνο του λέει πολλά.
Το ότι δηλαδή η Βόρεια Κορέα ζει στο δικό της κόσμο μου θυμίζει την ....σοσιαλιστική Αλβανία του Χότζα.
Αυτό δεν αναιρεί την υποστήριξή μας στον αγώνα του λαού της ενάντια στον Ιμπεριαλισμό.

Red Star είπε...

Αλβανία του Χότζα δεν θα την έλεγα αλλά τέλος πάντων.
Θα συμφωνήσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε τέτοιο "σοσιαλισμό".

Για να δώσω και μια εύθυμη νότα, ένα βίντεο με ένα γνωστό ποπ συγκρότημα γυναικών στην Βόρεια Κορέα :) http://www.youtube.com/watch?v=XgjGLV-93qw