Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Βενεζουέλα: Μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μαδούρο. Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία.


Μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μαδούρο


Με τεράστια συγκέντρωση και τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων, οι οποίοι κατέκλυσαν τις επτά μεγάλες λεωφόρους της πρωτεύουσας Καράκας, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο εκτελών χρέη προέδρου Νικολάς Μαδούρο και υποψήφιος του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, που στηρίζουν και άλλες δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας.


Η αυλαία τέλους της εκστρατείας των εκλογών της Κυριακής, για την αναπλήρωση του κενού στην προεδρία που άφησε ο πρόωρος θάνατος του Ούγκο Τσάβες, συνέπεσε με την επέτειο της εκδήλωσης του πραξικοπήματος των 36 ωρών του 2002. Επίσης, διάφορες πολιτικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκστρατεία αποσταθεροποίησης και πρόκλησης χάους, ενώ ακόμη και σχέδια δολοφονίας του Μαδούρο έχει καταγγείλει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Στη συγκέντρωση της Πέμπτης, με τη φωτογραφία του Ούγκο Τσάβες στα χέρια, ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε το βενεζουελάνικο λαό να συνεχίσει το δρόμο που χάραξε ο Τσάβες, να προχωρήσει την «Μπολιβαριανή Διαδικασία». «Είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε; Το ίδιο και εγώ. Είμαι σίγουρος και είμαι έτοιμος να γίνω πρόεδρος για τα επόμενα έξι χρόνια», τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Νικολάς Μαδούρο προηγείται με διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, που τέλειωσε την εκστρατεία του στην Ακαρίγουα.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: