Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πολύμορφες εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.


Πολύμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιούν τις επόμενες ημέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, με θεματολογία που αφορά την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του Σοσιαλισμούμε αφορμή την παρουσίαση του δεύτερου μέρους της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», την προσφορά της Οχτωβριανής Επανάστασης και τη δράση και την προσφορά της ΕΠΟΝ με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ακόμη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις- συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πολλαπλασιαστούν μέχρι το Συνέδριο του Κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Απρίλη.
Ακόμα εκδηλώσεις - συζητήσεις προγραμματίζονται για το σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς και τον αγώνα των γυναικών για τη χειραφέτηση των γυναικών σαν στοιχείο της ταξικής πάλης, με αφορμή την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας.
Σήμερα Πέμπτη 7 Μάρτη:
  • Η Οργάνωση Βάσης Ιατρικής Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Απέναντι στους "γιατρούς με σύνορα" της Χρυσής Αυγής απαντάμε αποφασιστικά: Γιατροί στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο Α13 της Ιατρικής Σχολής. Θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο αγώνας για τη χειραφέτηση των γυναικών στοιχείο της ταξικής πάλης» θα πραγματοποιήσει η ΟΒ Φιλολογίας της Οργάνωσης ΑΕΙ Πάτρας, στις 15:00 στο αμφιθέατρο ΠΑΜ14.

Την Παρασκευή 8 Μάρτη:
  • Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο αγώνας για τη χειραφέτηση των γυναικών στοιχείο της ταξικής πάλης» θα πραγματοποιήσει η ΟΒ Φιλοσοφίας της Οργάνωσης ΑΕΙ Πάτρας, στις 13:00 στο αμφιθέατρο ΑΠ8.

Το Σάββατο 9 Μάρτη:
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει στις 12.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας εκδήλωση βασισμένη στο δεύτερο μέρος της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για το σοσιαλισμό με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό, Η σοσιαλιστική εξουσία». Ομιλητής θα είναι ο Χρήστος Κυγιάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει  στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκδήλωση με το ίδιο θέμα. Ομιλήτρια θα είναι η  Σταυρούλα Αμπατζή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο στους Αμπελόκηπους εκδήλωση με το ίδιο θέμα. Ομιλήτρια θα είναι η Αμπατζή Σταυρούλα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Εκδήλωση με το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., στο «Παυσίλυπο».
  • Η Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Α' των Παρευξεινίων (Παλιά Νομική Κομοτηνής). Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη» από τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Παράλληλα στην Κατερίνη, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προγραμματίζει ιστορικό περίπατο για μαθητές, προς τιμήν των 70 χρόνων από την ίδρυση της ηρωικής ΕΠΟΝ στις 11 π.μ., στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Την Κυριακή 10 Μάρτη:
  • Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βασισμένη στο δεύτερο μέρος της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για το σοσιαλισμό με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό, Η σοσιαλιστική εξουσία», στις 7 μ.μ., στη «Σουίτα».
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Πιερίας της ΚΝΕ θα προχωρήσει στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΝΕ στην Κατερίνη, στην προβολή της ταινίας «Ο Κλοιός». Η ταινία αναφέρεται στην πρώτη αεροπειρατεία που έγινε στην ελληνική ιστορία, αεροπειρατεία την οποία πραγματοποίησε η ΕΠΟΝ.
  • Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προγραμματίζει ιστορικούς περιπάτους για μαθητές, προς τιμήν των 70 χρόνων από την ίδρυση της ηρωικής ΕΠΟΝ. Στο Κιλκίς, στις 4 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. Στη Βέροια, στις 12.30 μ.μ., στο μνημείο των πεσόντων 1940 -1945.

Την Δευτέρα 11 Μάρτη:
  • Οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων - συζητήσεων για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
    Η ΤΟ ΑΕΙ στην Φοιτητική Εστία, στις 20:30 στην αίθουσα κινηματογράφου, με ομιλήτρια την σ. Ζωή Χαχάμη, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ.
    Η ΟΒ Αρχιτεκτονικής στις 18:00, στο αμφ. Σ5, με ομιλήτρια την σ. Κωνσταντίνα Τουρλίδα, μέλος του Τομεακού Γραφείου ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.
  • Η Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το σχέδιο "Αθηνά" και η θέση του ΚΚΕ», τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 12 Μάρτη:
Οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ συνεχίζουν τη σειρά εκδηλώσεων - συζητήσεων για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
  • Οι ΟΒ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στις 14:00, στην αιθ. ΗΛ7 με ομιλήτρια την σ. Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Αχαΐας της ΚΝΕ.
    Η ΟΒ Μηχανολόγων Μηχανικών στις 13:00 στο αμφ. ΑΠ με ομιλήτρια την σ. Ελένη Μπιρλή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
    Η ΟΒ Μαθηματικού, στις 13:00, στην αιθ. Συνεδριάσεων Βιολογικού, με ομιλητή τον σ. Ανέστη Ιωαννίδη, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας της ΚΝΕ.
    Η ΟΒ Γεωλογικού, στις 13:00, στην αιθ. 026, με ομιλητή τον σ. Νίκο Λιαράτσικα, μέλος του ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ.
    Η ΟΒ Ιατρικής στις 14:00 στο αμφ. ΑΙ3, με ομιλητή τον σ. Θανάση Σγούρο, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
    Η ΟΒ Φαρμακευτικής στις 13:00 στο αμφ. ΠΑΜ 9, με ομιλητή τον σ. Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του ΤΓ ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.
    Η ΟΒ Νηπιαγωγών στις 12:00, στο αμφ. ΑΘΕ 7, με ομιλητή τον σ. Φίλιππο Περγαντή, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις διάφορες περιοχές στους παρακάτω συνδέσμους:
Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κεντρική Μακεδονία.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: