Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Κοινή Ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας για το λεγόμενο «Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας».


ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ «ΜΠΙΖΝΕΣ» ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ «ΒΙΤΡΙΝΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 


Το ΚΚ Ελλάδας και το ΚΚ Τουρκίας καλούν τους λαούς των δύο χωρών μας να δούνε πίσω από το «βιτρίνα» του λεγόμενου «Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας» και των συμφωνιών που υπογράφονται από τις δύο κυβερνήσεις. Πίσω από εκεί θα δούνε δύο πράγματα: από τη μια τα κοινά σχέδια μερίδας Ελλήνων και Τούρκων καπιταλιστών για την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, και από την άλλη το σκληρό ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ενώσεων για τα μερίδια των αγορών, τα κοιτάσματα του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο, τους δρόμους μεταφοράς αυτού του πλούτου και γενικότερα των εμπορευμάτων.
Συνεργασίες και ανταγωνισμούς στους οποίους εμπλέκονται διεθνείς μονοπωλιακοί κολοσσοί, άλλα καπιταλιστικά κράτη  και ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Οι εργαζόμενοι των δύο χωρών δεν έχουν όφελος, κανένα όφελος ούτε από τη συνεργασία, ούτε από τους σκληρούς ανταγωνισμούς των καπιταλιστών. Πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις διακυβερνητικές διακηρύξεις και να βγάλουν συμπεράσματα από την πραγματικότητα που βιώνουν: της φτώχειας, της ανεργίας, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, όπως αυτός που έγινε κατά τη Λιβύης και τώρα κατά της Συρίας, με την ενεργή συμμετοχή των αστικών τάξεων και κυβερνήσεων των δύο χωρών.    
Τα δύο ΚΚ, που είναι σταθερά προσανατολισμένα στην ανάπτυξη της φιλίας, της διεθνιστικής αλληλεγγύης ανάμεσα στην εργατική τάξη και στους λαούς των δύο χωρών, καλούν τους δύο λαούς να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις ενώσεις του, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στον εθνικισμό, στις στρατιωτικές δαπάνες, για το σεβασμό των συνόρων των δύο χωρών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Ταυτόχρονα, δεν κρύβουμε ότι λύση της ασφάλειας και ευημερίας για τους δύο λαούς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από εκείνους που βασικό μέλημά τους έχουν την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η λύση βρίσκεται μόνο στην πάλη για ανατροπή της αιτίας που γεννά αντιθέσεις, συγκρούσεις, πολεμικές συρράξεις. Στην ανατροπή της εξουσίας των  καπιταλιστών και στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. 

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: