Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Λουίζα Ράζου: Ο λαός να βάλει πλώρη να αμφισβητήσει την εξουσία των μονοπωλίων με οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην Ηλιούπολη μίλησε το βράδυ της Τετάρτης η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».


'Οσον αφορά την κρίση, η Λουίζα Ράζου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Στις σημερινές συνθήκες που βαθαίνει και οξύνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, επιβεβαιώνεται από όλα τα γεγονότα και τις εξελίξεις η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης των κεφαλαίων, από την οποία μόνοι ωφελημένοι είναι οι δημιουργοί της, δηλαδή το κεφάλαιο και η αστική τάξη της χώρας, ενώ αυτοί που πληρώνουν είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη».


Η Λουίζα Ράζου κατήγγειλε την τρικομματική κυβέρνηση, που σπέρνει το φόβο και τον τρόμο στο λαό και προσπαθεί να τον πείσει ότι πρέπει να ακολουθήσει τη γραμμή της ανασυγκρότησης της χώρας με επενδύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η άλλη γραμμή αστικής διαχείρισης της κρίσης είναι αυτή που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σπέρνοντας αυταπάτες ότι με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης, με «αντιμνημονιακά» μέτωπα από τα πάνω, χωρίς όμως αντιμονοπωλιακή πάλη και ξεχωρίζοντας τον υγιή καπιταλισμό από τους κακούς επιχειρηματίες, μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση, όπου θα βγουν ωφελημένοι και τα μονοπώλια και ο λαός.

Το ΚΚΕ, τόνισε η Λουίζα Ράζου, επισημαίνει ότι ο λαός πρέπει να κρίνει με βάση το ταξικό συμφέρον του και όχι με βάση τα διλήμματα που του θέτουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, με στόχο να ενσωματώσουν την οργή και την αγανάκτησή του στο σύστημα. Υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος και αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Αυτό που απαιτείται σήμερα, επισήμανε, είναι ένα κίνημα μαζικό οργανωμένο, αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό με πρωτοπόρα την εργατική τάξη και τους συμμάχους της που θα βάλει πλώρη να αμφισβητήσει την εξουσία των μονοπωλίων, είτε με τη μία μορφή διαχείρισης είτε με την άλλη.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: