Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κύμα αυτοκτονιών στη Βουλγαρία.


Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της Σόφιας «Novinite» με τίτλο «Το κύμα αυτοκτονιών επιμένει στη Βουλγαρία» αναφέρει τα τελευταία περιστατικά αυτοκτονιών, τα οποία αποδεικνύουν τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπιταλισμού στις ζωές των λαϊκών οικογενειών. 
Βουλγαρία - Φωτογραφία AP
Σε μια χώρα όπου επί σοσιαλισμού η ανεργία και η ανασφάλεια ήταν άγνωστες λέξεις, σήμερα οι εργαζόμενοι οδηγούνται στη φτώχεια και την απόγνωση μέχρι και το σημείο να αφαιρέσουν τη ζωή τους.

Ο 59χρονος μεταλλωρύχος Συμεών Σιμεόνοφ από την πόλη Μπόμποφ Ντολ στη δυτική Βουλγαρία, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια του γιου του, καθώς, όπως είχε πει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη γυναίκα του, ένιωθε «άχρηστος, επειδή δεν μπορούσε να βοηθήσει την οικογένειά του». Ο 59χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Σόφιας «Πιρογκόφ» και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο 30% του σώματός του.
Ο 39χρονος Στραχίλ Στραχίλοφ αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην πόλη του Κιούστεντιλ. Ο Στραχίλοφ ήταν άνεργος και αυτοκτόνησε, ενώ μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν ο ανήλικος γιος του. Οι γείτονες του Στραχίλοφ, συγκλονισμένοι από την τραγωδία, δήλωσαν ότι η μητέρα του εργαζόταν στο εξωτερικό για να μπορεί να τους στέλνει χρήματα.
Λίγες μέρες νωρίτερα, η αστυνομία στην πόλη του Πλόβντιβ βρήκε το απανθρακωμένο σώμα μιας γυναίκας σε πάρκο. Οι αστυνομικές αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.
Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του 52χρονου Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο, την περασμένη Τετάρτη, στη Σόφια. Οι θεράποντες ιατροί του 52χρονου ανακοίνωσαν ότι τα εγκαύματα καλύπτουν το 25% του σώματός του.
Τον περασμένο μήνα, τρεις άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν και τελικά απεβίωσαν, στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της φτώχειας και της οικονομικής στασιμότητας που έγιναν σε όλη τη Βουλγαρία.
Ο 53χρονος Βέντσισλαβ Βασίλεφ αυτοπυρπολήθηκε στις 26 Φλεβάρη, στο Ράντνεβο και τελικά απεβίωσε στις 10 Μάρτη.
Στις 20 Φλεβάρη, ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ αυτοπυρπολήθηκε, στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Βάρνα κατά του δημάρχου της πόλης και τελικά απεβίωσε στις 3 Μάρτη.
Στις 19 Φλεβάρη, ο 26χρονος Τράιαν Μαρέτσκοφ αυτοπυρπολήθηκε και απεβίωσε. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ήταν η φτώχεια και η απελπισία, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: