Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ: Διαμαρτυρία για την απαράδεκτη ρατσιστική ενέργεια της διευθύντριας στο 52ο Λύκειο Αθηνών.


Να ξεβρομίσει ο τόπος από τους ρατσιστές !



H Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων καταγγέλλει την άκρως επικίνδυνη και ρατσιστική ανακοίνωση-ενέργεια της διευθύντριας του 52ου Λυκείου που με την ανοχή του Συλλόγου Διδασκόντων του συγκεκριμένου Λυκείου, διαχωρίζει τους μαθητές σε Έλληνες και αλλοδαπούς, βάζοντας ποσόστωση σε οδοντιατρικό έλεγχο που έγινε από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 21 και 22 Μαρτίου 2013 σε μαθητές της Α’ Λυκείου.
Τραγική ειρωνεία... η 21η Μάρτη ήταν υποτίθεται και η παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού!

Σε παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και της Διαμερισματικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκας Βασιλάκη, η διευθύντρια προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανακοίνωση, λέγοντας ότι το έκανε διότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σκόπευε να πραγματοποιήσει κάποια στατιστική μελέτη σε σχέση με τα Ελληνόπουλα! Λες και το ζήτημα της υγείας και της στοματικής υγιεινής δεν αφορά το σύνολο των μαθητών.

Όπως τονίστηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας, αυτές οι πρακτικές ενισχύουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, βάζοντας στις συνειδήσεις των μαθητών και όχι μόνο, ιδέες φασιστικού περιεχομένου, που ο λαός μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά στην ιστορία του. Πρόκειται για ενέργειες που πρέπει όλη η σχολική κοινότητα να καταδικάσει και να απομονώσει.  

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: