Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο οι Βορειοκορεάτες ! Λ.Δ Κορέας: Σε «κατάσταση ετοιμότητας νούμερο 1» οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο οι Βορειοκορεάτες  !Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της σε θέση μάχης και έχει δώσει εντολή στις ειδικές στρατηγικές της δυνάμεις να προετοιμασθούν για ενδεχόμενα πλήγματα κατά των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας KCNA.

«Από τη στιγμή αυτή η ανωτάτη διοίκηση του λαϊκού κορεατικού στρατού θέτει όλες τις μονάδες του πυροβολικού, περιλαμβανομένων των μονάδων των στρατηγικών πυραύλων και των μονάδων πυροβολικού μακρού βεληνεκούς, σε κατάσταση ετοιμότητας Νο1 κατά του συνόλου των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, περιλαμβανομένων των βάσεων στο ηπειρωτικό βορειοαμερικανικό έδαφος, τη Χαβάη και το Γκουάμ, καθώς και τη Νότια Κορέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Η Πιονγκγιάνγκ απαντώντας στα προκλητικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας της Ν. Κορέας και των ΗΠΑ και τις πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 επάνω από τη Νότια Κορέα απείλησε την περασμένη εβδομάδα με πυρηνική επίθεση τις αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία και το Γκουάμ, αλλά και τη Νότια Κορέα.

Την περασμένη Παρασκευή η Σεούλ και η Ουάσινγκτον ενίσχυσαν τους όρους της στρατιωτικής τους συνεργασίας που περιλαμβάνει πλέον αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη Νότια Κορέα ακόμη και σε περίπτωση περιορισμένης απειλής εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από το 2010. Η πυρηνική δοκιμή της 12ης Φλεβάρη, η τρίτη που πραγματοποιείται από την Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε την έγκριση νέας δέσμης κυρώσεων από τον ΟΗΕ και σε απάντηση τη διατύπωση απειλών από τη Βόρεια Κορέα.    

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: