Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Νέα 48ωρη των ναυτεργατών-Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε διεύρυνση του αγώνα


Τη συνέχιση του αγώνα με νέα 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, σήμερα το πρωί, Κυριακή.

Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα άκουσαν την απόφαση οι ναυτεργάτες στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε και σήμερα Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκονται οι απεργοί περιφρουρώντας την απεργία τους και έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης.
Επίσης, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ αποφάσισε μετά από συνεδρίαση της να μην πάει στην πρόταση διαλόγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη λέγοντας ότι γνωρίζει ο υπουργός το πλαίσιο των αιτημάτων των ναυτεργατών και περιμένουν την απάντηση του. Επίσης την Κυριακή στις 19.00 ο Κ. Μουσουρούλης θα σνυνατηθεί με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν την ανάγκη της διεύρυνσης του αγώνα με όλους όσους πλήττονται από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, όπως κάτοικοι και αγρότες νησιών, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι ναυπηγείων και Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Στην ομιλία του στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση ο Θωμάς Παππάς, πρόεδρος του σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», μεταξύ άλλων τόνισε: «Μας επιτίθενται από αέρα, στεριά και θάλασσα, μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, πρέπει και η εργατική τάξη να παρατάξει το στρατό της».

Ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, κατήγγειλε την κυβέρνηση που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της. «Η απεργία είναι μάχη και χρειάζεται να προχωρήσουμε σε οργανωτικά μέτρα για να ανακόψουμε την επιθετικότητά της». Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Κυβέρνηση, εφοπλιστές, κεφάλαιο μας παρακολουθούν και μας υπονομεύουν, χρησιμοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, αλλά δεν τους βγαίνει, γιατί το μαχόμενο αγροτικό κίνημα είναι κι αυτό στους δρόμους, διεκδικώντας τα αιτήματα των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών, ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Το ίδιο και το ναυτικό κίνημα, έχουμε τον ίδιο αντίπαλο».

Επισήμανε επίσης την ανάγκη του συντονισμού της δράσης, του αγώνα από όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, τη Δευτέρα στη 13.00 το μεσημέρι διοργανώνεται ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα της ΠΝΟ καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους από τη Ζώνη, τα Ναυπηγεία, τους λιμενεργάτες, τους πλοηγούς, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Στις 8 το πρωί της Δευτέρας, εξάλλου, θα γίνουν περιοδείες στα πλοία για συσκέψεις με τα πληρώματα ώστε να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις.

Το Σάββατο, μήνυμα αγώνα και ταξικής αλληλεγγύης έστειλαν από την απεργιακή συγκέντρωση στο ίδιο σημείο. Στην ομιλία του ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει την απεργία από την Κρήτη, κατήγγειλε πως στελέχη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καλούν τους αγρότες να κόψουν τα πρώιμα προϊόντα και να τα φορτώσουν στα ανασφάλιστα πλοία με απλήρωτους ναυτεργάτες, με την παρουσία των ΜΑΤ, της αστυνομίας και δημάρχων.

Δεκτή μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε στη συγκέντρωση του Σαββάτου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που σε δηλώσεις της κάλεσε σε ταξική αλληλεγγύη όλους τους εργαζόμενους (βίντεο εδώ).


ΠΗΓΗ - 902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: