Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Περισσότερα από 106 παιδιά υποσιτίζονται.


Αυτό επιβεβαίωσε η Ενωση Γονέων στην Καλαμάτα σε συνάντηση με 

αντιπροσωπεία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ



Για υποσιτισμό 106 παιδιών σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας (σε σύνολο περίπου 2.500 παιδιών) με την εκτίμηση ότι μπορεί να είναι και περισσότερα, έκανε λόγο η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με αντιπροσωπεία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στα κενά στα σχολεία εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών, στη μεταφορά των μαθητών και σε ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων.

Μάλιστα, για το σοβαρό αυτό θέμα του υποσιτισμού των μικρών μαθητών και τη δημοσιοποίησή του από την Ενωση Γονέων ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας (ΝΔ), τους έψεξε και δημόσια εκτιμώντας ότι ήταν κακός ο χειρισμός της Ενωσης Γονέων, γιατί με αυτό τον τρόπο δυσφημείται η πόλη. Αυτή ήταν η έννοια του δημάρχου και όχι το γεγονός πως στην Καλαμάτα και σε όλες τις πόλεις της χώρας υπάρχουν παιδιά το 2013 που πεινάνε και το πώς αυτή η βαρβαρότητα θα αντιμετωπιστεί.
Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται ακόμη και στις εκθέσεις των μαθητών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας μαθήτριας που έγραψε: «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε»!
Οπως τόνισε από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Κόμματος, «το ΚΚΕ δεν διαφωνεί ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ένα κίνημα αλληλεγγύης για τη λύση του προβλήματος, μακριά όμως από ΜΚΟ, φιλεύσπλαχνες επιχειρήσεις που ξεπλένουν την εικόνα τους και έχουν απαλλαγή από την εφορία ή και δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία. Μπορούν να βρεθούν λύσεις μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και με τη βοήθεια των δήμων.
Το ΚΚΕ ζητά όμως να παρέμβει άμεσα το κράτος δίνοντας μόνιμη και ουσιαστική λύση, όπως είναι η άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με δήμους και φορείς να καλύψουν τώρα την κρατική άρνηση χορήγησης έκτακτου κονδυλίου στους δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων, καθώς και να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα θέρμανσης».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: