Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Προς όλους τους εργάτες-τριες, εργαζόμενους-ες, ανέργους, μαθητές - φοιτητές, αγρότες, συνταξιούχους.Προς όλους τους αγωνιστές-ίστριες. Μην σκύβετε το κεφάλι , ο αγώνας συνεχίζεται και θα τον κερδίσουμε ! Του Red Star.

Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι , αντίσταση και πάλη !



Παρακολουθούμε όλοι καθημερινά τις επιθέσεις της κυβέρνησης στον λαό. Μέτρα που παίρνουν και τα ψηφίζουν στο "δημοκρατικό" τους κοινοβούλιο μέσα σε λίγες μέρες, μέτρα που τσακίζουν την κοινωνία μας ,μέτρα που δεν είναι αναγκαία , ούτε είναι μονόδρομος. Μέτρα που τα παίρνουν  ΜΑΖΙ τα 2 κόμματα , Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ που κατέστρεψαν την Ελλάδα από το 1974 και μετά. Μέτρα που συνυπογράφει η Δημοκρατική  δήθεν "Αριστερά". Όταν το Κ.Κ.Ε έλεγε ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ φώναζαν ότι το Κ.Κ.Ε. ακολουθεί το δόγμα "τι Πλαστήρας , τι Παπάγος".
Ακόμα και η τότε ανανεωτική πτέρυγα το ΣΥΝ που έφτιαξε την ΔΗ.ΑΡΙ. δεν έβαζε στο ίδιο τσουβάλι ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ.Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί κρατούσε αυτή τη στάση ο Φώτης Κουβέλης ο πιο "δημοφιλής" αρχηγός κόμματος σύμφωνα με τα γκάλοπ.

Τώρα λοιπόν αυτή η συγκυβέρνηση των τριών , με την βοήθεια των αστικών ΜΜΕ,  προσπαθεί να επαναφέρει τη θεωρία των 2 άκρων και κατηγορεί την αριστερά ουσιαστικά ότι είναι προθάλαμος της τρομοκρατίας. Κατηγορεί την αριστερά εμμέσως πλην σαφώς (Δηλώσεις Κεφαλογιάννη στο MEGA ,εκπομπή "Ανατροπή" του Πρετεντέρη) ότι ευθύνεται για τη δολοφονία των 3 εργαζομένων τη Μαρφίν.

Ανακαλύπτει καταλήψεις κτιρίων από αναρχικούς που έγιναν πριν 25 χρόνια και επεμβαίνει για να δείξει ο μπόι της 

 Ο πόλεμος αυτός , είναι τόσο επικοινωνιακός ( πόλεμος λάσπης στο Κ.Κ.Ε, Ριζοσπάστη, 902 ) όσο  και πραγματικός με τις επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής σε απεργιακές πορείες και χώρους δουλειάς.

Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, σκύβουμε το κεφάλι,

Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, είμαστε πάντοτε σε αγωνιστική ετοιμότητα, είμαστε αισιόδοξοι, σηκώνουμε ψηλά τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και δεν ξεχνάμε τους φασίστες που καραδοκούν να πάρουν την εξουσία.

Red Star

Παρακάτω ένα αγωνιστικό κείμενο του Μπρεχτ !

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις.

Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος;

Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.

Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα.

Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε.

Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.

Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του.
Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση.
Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: