Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ... Στην κυκλοφορία σταδιακά οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.


Ξεκίνησαν να μπαίνουν σταδιακά στην κυκλοφορία οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ ύστερα από την επίδοση των φύλλων επιστράτευσης στην πλειοψηφία των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των Σωματείων δε διασφάλισαν το συντονισμό της δράσης του κλάδου, ούτε αξιοποίησαν την έκφραση αλληλεγγύης από δεκάδες άλλους κλάδους προκειμένου οργανωμένα οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στο μέτρο της επιστράτευσης.

Πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση, μετά την επιστράτευση και την επιχείρηση των ΜΑΤ 
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκης, επιδόθηκε σε πανηγυρισμούς, δηλώνοντας ότι «είμαστε ευχαριστημένοι που οι εργαζόμενοι έβαλαν και πάλη σε λειτουργία τα μέσα σταθερής τροχιάς».
Συνεχίζοντας την επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού, επικαλέστηκε προκλητικά τις «θυσίες του λαού» για να εμφανίσει ως μονόδρομο την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Όπως ανέφερε «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί και να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».
Επανέλαβε ότι «το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί» και ζήτησε υποταγή στα βάρβαρα μέτρα πτώχευσης του λαού δηλώνοντας πως «ο δρόμος έχει δυσκολίες, μόνο αν μείνουμε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Πηγή : 902.gr

14 σχόλια:

admin είπε...

Καλό θα είναι να κοιτάζουμε τι δεν κάναμε οι ίδιοι και όχι τι δεν έκαναν οι άλλοι

Giannis Pit. είπε...

Δυστυχώς μετά τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ μια ακόμα ήττα....! σε 10' μέσα "αναίμακατα" η κυβέρνηση καθάρισε.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά έμειναν οι μεγάλες ρήσεις για "κούγκι στο αμαξοστάσιο και μόνο νεκρούς θα μας πάρουν".
Δυστυχώς το Κίνημα κουράστηκε να μετράει ήττες σύντροφοι και όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι χωρίς σπασμένα αυγά και ρήξη δεν γίνεται ομελέτα τόσες καρπαζιές θα μετράμε στη ζωή μας.
Καλό σας βράδυ

Red Star είπε...

@ Giannis Pit

Αυτά να τα δουν και τα αριστερά κόμματα του 27 % που η κινητοποίηση που έκαναν ήταν μικρότερη από της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Αλλά για να είμαι ξεκάθαρος η ήττα αυτή αποδεικνύει πως ο λαός δεν θέλει ή δεν μπορεί ή και τα δύο μαζί.

Πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους μια αντεπίθεση του λαού να πάρει μια μικρή έστω νίκη...

admin είπε...

Αποφάσισα να κάνω το πρώτο σχόλιο γιατί ακόμα και την στιγμή της σύγκρουσης είδα ότι οι ΚΚΕδες αντί να οργανώσουν και τον δικο τους κόσμο άρχισαν να κριτικάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ανταρσύα. Σύντροφοι ντροπή επιτέλους, έχετε εξευτελιστεί τελείως με την στάση σας και το χειρότερο κάνετε την ήττα των εργαζομένων κάθε μέρα και πιο εύκολη. Ας το δεχτούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι χάλια μαύρα εσείς τι κάνατε για να έχετε το δικαίωμα να κάνετε την παραμικρή κριτική;

Red Star είπε...

Προσωπικά δεν έκανα κριτική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μάζεψε όσο κόσμο μπορούσε.Και το ΚΚΕ κινητοποιήθηκε με πολλούς τρόπους.Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέρα την παρουσία Στρατούλη-Λαφαζάνη και μια 1,2 ανακοινώσειςήταν ξεκάθαρο πως "έπνιξαν" την κινητοποίηση...Δυστυχώς

Giannis Pit. είπε...

Υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισός συναγωνιστές στο χώρο των εργαζομένων.
Η Κυβέρνηση σε χρόνο 10' τερματίζει την κατάληψη "αναίμακτα" παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του προέδρου του σωματείου.
Αν το ίδιο το εργατικό Κίνημα αδυνατεί να υποστηρίξει τον αγώνα του τότε για τι πράμα μιλάμε.
Να θυμίσω τις κινητοποιήσεις της ΕΑΣ το 1992, που πήγαν μπετόν μέχρι τέλους.
Κολλάς-Σταμούλος τότε μπροστά αδιαφορώντας για το ήπιο κλίμα και τις ρήξεις.
Η Εικόνα που αποκόμισαν οι εργαζόμενοι είναι μια νέα απογοήτευση.
Αν δεν παρθούν πρωτοβουλίες την ώρα της σύγκρουσης δουλειά δεν γίνεται.
Δεν κάνεις κατάληψη χώρου με 30 άτομα.
Και επίσης δεν κάνεις αγώνα αν δεν συγκρουστείς κατά μέτωπο, με σχέδιο, με οργάνωση, με περιφρούρηση.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ιτεανετ : "Σύντροφοι ντροπή σας έχετε ε ξ ε υ τ ε λ ι σ τ ε ί τελείως με τη στάση σας...". Πρώτα, αναφέρετε την λέξη "σύντροφοι" για να δείξετε πως είσαστε "δικοί μας", άνθρωποι "κοντά στο Κόμμα" και αμέσως μετά χύνετε τη ΒΡΩΜΙΑ σας :ΚΚΕδες έχετε ξευτιλιστεί τελείως.... Ε λοιπόν, ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ είσαστε εσείς που κατ' επανάληψη γράφετε και με προκάλυμμα τη δήθεν "συντροφική" σας ταυτότητα, επιχειρείτε με κάθε ευκαιρία να λασπολογείτε κατά του τιμημένου ΚΚΕ. Ο,τι και να κάνει το ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ σας βρωμάει και σας ξυνίζει ρεμάλια... Αει στο γέρο διάολο επιτέλους, αρκετά σας ανεχθήκαμε οπορτούνες του κερατά... καλύτερα να σταματήσω εδώ, γιατί όσο ανακατέβεις τα σκατά, βρωμάνε...
Σπύρος

admin είπε...

Η κοινωνία πολώνεται , όσοι προσπαθούν να διασπάσουν τον πόλο της αριστεράς και των εργαζομένων θα βγούν χαμένοι οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης με τους οικονομικά κυρίαρχους. Η θα συνταχθούν με το μέτωπο της κοινωνίας και της αριστεράς ή θα συντριβούν απο την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει περιθώριο για διασπάσεις. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν ας το κάνουν , όσοι συνεχίζουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει τίποτα και είναι προδότες της τάξης τους. Δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τις απεργίες αλλά οι εργαζόμενοι, αν κάποιοι έχουν δυνάμεις και προτάσεις να πάνε μαζί με τους εργαζόμενους και όχι να κάνουν χαιρέκακα σχόλια οτι δήθεν αυτοί δεν είναι καλά οργανωμένοι. Φτάνει πια ο κατακερματισμός. Τους προσφέρατε την κυβέρνηση, τους προσφέρατε τους περισσότερους δήμους και περιφέρειες, τους προσφέρατε τον 902 για να μην ενωθείτε με την κοινωνία που αγωνίζεται, τώρα θα τους προσφέρετε και την διάλυση του κόμματος σας.

Αντιφών είπε...

Ρε φίλε, κάθεσαι και γράφεις γενικόλογες αρλούμπες. Και να θέλει να σου απαντήσει κάποιος, από πού ν´ αρχίσει και πού να τελειώσει;

Αντιφών είπε...

Επίσης, διακρίνω ένα λανθάνοντα -όχι και τόσο λανθάνοντα- μεσσιανισμό στις απόψεις σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ, σαν να προκειται να τελειώσει η Ιστορία με την επικείμενη εκλογική ή πολιτική μάχη ανάμεσα στο Καλό (ΣΥΝ) και το Κακό (Πασοκολοιπά).

«Η θα συνταχθούν με το μέτωπο της κοινωνίας και της αριστεράς ή θα συντριβούν απο την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει περιθώριο για διασπάσεις.»

Ενώ και η επίκληση του θυμοειδούς:
«Όσοι μπορούν να βοηθήσουν ας το κάνουν , όσοι συνεχίζουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει τίποτα και είναι προδότες της τάξης τους.»
είναι επιεικώς κιτς.

admin είπε...

Τι δεν καταλαβαίνεις;
Φίλε μου μας λιανίζουν και εσείς ρίχνετε τα βάρη στους απεργούς που δεν έχουν ηγεσία το ΚΚΕ αλλά άλλες αριστερές δυνάμεις. ..
Αυτη η μικροψυχία είναι χαρακτηριστικό του κόμματός σας Στην χαλυβουργία η ηγεσία ήταν δική σας και πάλι δεν απλώσατε τον αγώνα και ηττήθηκε.
Τα τελευταία χρόνια το πάτε απο διασπαστικότητα σε μεγαλύτερη διασπαστικότητα και φυσικά μετράτε μόνο ήττες. Το κόμμα πριν την κρίση και μετά απο αυτήν φαίνεται να καταρρέει ως προς τις δυνατότητες του να κινητοποιεί και να εμπνέει τους εργαζόμενους.
Ο λόγος είναι απλός δεν πιστεύετε στην εργατική δημοκρατία και το κίνημα, πιστεύετε στο σταλινικό κόμμα που θα πάρει την εξουσία για να σταθεί επάνω στις πλάτες της κοινωνίας.Δεν πιστεύετε οτι οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν, πιστεύετε όπως οι φασίστες ότι ο κόσμος είναι καθυστερημένοι μικροαστοί και ενώ οι φασίστες προτείνουν τον Φύρερ , το κόμμα σας προτείνει τον εαυτό του σαν αντίβαρο της αυθεντίας που λείπει απο τους εργαζόμενους.
Μετά τις επόμενες εκλογές στις συνθήκες πόλωσης που θα επικρατήσουν το ΚΚΕ με την τακτική που έχει θα φτάσει τα ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι χαιρέκακοι διασπαστές και λιποτάκτες των κοινών αγώνων των εργαζομένων θα μπουν τελείως στο περιθώριο, το πρόβλημα είναι να μην πάμε και οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η κοινωνία στο περιθώριο με αυτήν την διαλυτική τακτική.

Αντιφών είπε...

Καταρχήν, διαβάζοντας το «μανιασμένο», δευτεροπρόσωπο πληθυντικό σχόλιό σου αντιλαμβάνομαι ότι δεν ξέρεις σε ποιους απευθύνεσαι. Το πρόβλημα της αντίληψης, ωσ ικανότητας, του καθενός είναι προσωπικό και, σαφώς, εγώ δεν μπορώ να το λύσω.

«Φίλε μου μας λιανίζουν και εσείς ρίχνετε τα βάρη στους απεργούς που δεν έχουν ηγεσία το ΚΚΕ αλλά άλλες αριστερές δυνάμεις. ..»

«Φίλε μου» και «εσείς» πότε άκουσες εμένα να πω κάτι τέτοιο ή και κάποιους άλλους. Άρα διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα, επιδιώκοντας τον εύκολο εντυπωσιασμό.

«Αυτη η μικροψυχία είναι χαρακτηριστικό του κόμματός σας Στην χαλυβουργία η ηγεσία ήταν δική σας και πάλι δεν απλώσατε τον αγώνα και ηττήθηκε.»

Ποιοι δεν απλώσαμε τι; Ένας αγώνας 9 μηνών είναι ήττα; Για σένα μπορεί να είναι. Για μένα ήττα δεν είναι, άσχετα με το εάν μπορεί να οριστεί ως νίκη, από τυπικής απόψεως. Και μόνο η παρακαταθήκη του ως ο πλέον ανυποχώρητος ταξικός αγώνας των τελευταίων δεκαετιών, για μένα λέει πολλά και δεν θα μείνει αναξιοποίητος. Η εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα καλλιεργεί πράγματα (συνειδήσεις κ.λπ.) που θέλουν τον καιρό τους.

«Τα τελευταία χρόνια το πάτε απο διασπαστικότητα σε μεγαλύτερη διασπαστικότητα και φυσικά μετράτε μόνο ήττες. Το κόμμα πριν την κρίση και μετά απο αυτήν φαίνεται να καταρρέει ως προς τις δυνατότητες του να κινητοποιεί και να εμπνέει τους εργαζόμενους.»

Ο ταξικός αγώνας δεν είναι ούτε «super league» ούτε «πάμε στοίχημα». Αυτό όσον αφορά την καταμέτρηση των ηττών. Το ΚΚΕ «καταρρέει» εκλογικά, όχι ως προς τη δυνατότητά του να κινητοποιεί μία σημαντική μερίδα των εργαζομένων. Εκτός, αν βλέπεις κάτι που δεν βλέπει κανείς μας. Αν γίνεται αυτό, να ξέρεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει και, αν και αδυνατώ να το συλλάβω, κατανοώ τη μοναξιά σου.

«Ο λόγος είναι απλός δεν πιστεύετε στην εργατική δημοκρατία και το κίνημα, πιστεύετε στο σταλινικό κόμμα που θα πάρει την εξουσία
για να σταθεί επάνω στις πλάτες της κοινωνίας.»

Αλήθεια αυτό από μόνο του, σαν εικόνα, θυμίζει αυτό που κατηγορείς: σοβιετικό ρεαλισμό. Όντως, είναι πολύ άσχημο να αντιλαμβάνεσαι έτσι τον κόσμο και την κοινωνία.

«Δεν πιστεύετε οτι οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν,»
Αυτό δεν το πιστεύω, ούτε το πιστεύει κανείς εδώ μέσα, θεωρώ.

«πιστεύετε όπως οι φασίστες ότι ο κόσμος είναι καθυστερημένοι μικροαστοί και ενώ οι φασίστες προτείνουν τον Φύρερ , το κόμμα σας προτείνει τον εαυτό του σαν αντίβαρο της αυθεντίας που λείπει απο τους εργαζόμενους.»
Τώρα γενικά ότι ο κόσμος έχει καθυστερημένα αντανακλαστικά πολλές φορές -είναι μεγάλος ο πειρασμός, το παραδέχομαι-, ναι, το πιστεύω. Όπως επίσης και το γεγονός ότι η κονωνία απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από μικροαστικά γουρούνια. Τα περί αυθεντίας κ.λπ. είναι εγχειριδιακές μπούρδες, τις οποίες διδάσκουν στις φασιστολέσχες τους πρωτοετείς φασίστες.

«Οι χαιρέκακοι διασπαστές και λιποτάκτες των κοινών αγώνων των εργαζομένων θα μπουν τελείως στο περιθώριο, το πρόβλημα είναι να μην πάμε και οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η κοινωνία στο περιθώριο με αυτήν την διαλυτική τακτική.»
Τα περί κοινών αγώνων να τα πεις στα σωμάτεια που αρνούνται να εγγράψουν τους συμβασιούχους ως μέλη των συλλόγων, με τη σύμφωνη γνώμη παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Έλα, πες την αλήθεια. Είσαι μεγάλο Τρολ. Πιο πριν πίστευα ότι τα εννούσες όλα αυτά, αλλά σε κατάλαβα. Παραδέξου το, τόση ώρα τρολάρεις. Την αλήθεια πες.

Αντιφών είπε...

Επίσης, σε όλους αυτούς -συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου πολλές φορές- που κατηγορούν την εμμονή στην συνέπεια και στην καθαρότητα (απόψεων, θέσεων, διαδρομής κ.λπ.) παραθέτω το παρακάτω. Κοιτάχτε πώς μπορούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ να «ξεβρακώσουν» κάποιον στην κοινή γνώμη, χωρίς να είναι βέβαια και ο ίδιος άμοιρος ευθυνών, όσον αφορά τις επιλογές του κατά το παρελθόν, στοχοποιώντας συγχρόνως και το χώρο όπου αυτός κινείται σήμερα (που είναι και το δια τάυτα):

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%83%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-041949769.html

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ ιτεανετ : Αναρωτιόμουν τις τελευταίες ημέρες : Πού πήγαν όλοι αυτοί του ΠασοκοΤσιπρέϊκου, πού χώθηκαν και δεν βγαίνουν να μιλήσουν (έστω, αλλά τί να πούν...) για την ξεφτίλα τους από την περιοδεία του αρχηγού της "ανά τας Ευρώπας και τας Αμερικάς", όπου πήρε τσι ρούγες για να αναζητήσει διαπιστευτήρια και τις ευλογίες των αφεντικών του... Αλλά ξέχασα, το σταλινικό ΚΚΕ είναι που εμποδίζει τη σοσιαλιστική προοπτική στην Ελλάδα, ενώ ο δημοκράτης
Ομπάμα μας
"δείχνει το δρόμο" και η μεγάλη "δημοκρατική" χώρα του, με την οποία είχαμε "κάποιες σκιές" στο παρελθόν...
Ετσι λοιπόν, κύριε του Ιτεανετ, μέσα στην αντιΚΚΕδίλα σου και την ασυνάρτητη και ανερμάτιστη μπουρδολογία σου επί "παντός επιστητού", ως επωδό
λησμόνησες να επικαλεστείς, πέρα από την καθαγιασμένη ΕΕ, το άγιο Ευρώ και την ιερή Ευρωζώνη σας, και τα νέα, ανακαλυφθέντα (όπως ο Κολόμβος την Αμερική-άν είναι αυτό αλήθεια...) δημοκρατικά πρότυπά του αιματοβαμμένου αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού...
Βρέ ούουουστ οπορτούνες
Σπύρος