Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ : Εορταστικές εκδηλώσεις και προτάσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».


ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ένα σημαντικό βήμα στην παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο χώρο του πολιτισμού αποτελεί η συγκρότηση της Επιτροπής Φεστιβάλ του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, που σηματοδοτεί την πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων όλο το χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
Έχοντας μια σημαντική εμπειρία από τη διοργάνωση του μοναδικού αυτού θεσμού, που διαρκώς αναβαθμίζεται στο περιεχόμενο και στις μορφές του, απαντώντας στη δίψα της νεολαίας για τον πολιτισμό που της στερούν και στην ανάγκη να δοθεί βήμα και σε νέους δημιουργούς, εκφράζοντας μια γνήσια προοδευτική αντίληψη για την τέχνη και το ρόλο της, η ΚΝΕ συστηματοποιεί την πολιτιστική παρέμβασή της.

Η αρχή γίνεται στις γιορτές, όπου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται Λαϊκό Ρεμπέτικο Γλέντι την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη, στις 22.00, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλα, την Πέμπτη 27 Δεκέμβρη, η ΚΝΕ, απευθύνει πρόσκληση στην θεατρική παράσταση «Ο Αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι» στο θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3), με μειωμένο εισιτήριο 10 ευρώ.
Την Παρασκευή 4/1 και το Σάββατο 5/1, απευθύνει πρόσκληση στη θεατρική Παράσταση «Το Φως που (πάντα) Καίει» στο Θέατρο Ημέρας (Ν. Γεννηματά 20, Σταθμός Μετρό Πανόρμου), με μειωμένο εισιτήριο 7 ευρώ.
Εξάλλου, στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ εντάσσεται η διοργάνωση και φέτος του πρωτοχρονιάτικου φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, στις 29 και 30 Δεκέμβρη. Με την εμπειρία από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τους γονείς και τα παιδιά να έχουν αγκαλιάσει τη μοναδική αυτή γιορτή, ετοιμάζεται ήδη ένα διήμερο που συνδυάζει μοναδικά όλες τις μορφές τέχνης προσαρμοσμένες στην προσχολική ηλικία και τις ηλικίες 6-12 ετών.
Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Το φως του Πολιτισμού παντού και πάντα διέλυε τα σκοτάδια του έρποντος και μη φασισμού, ο οποίος ταυτίζεται με το έγκλημα και γι'αυτό δεν μπορεί να αντέξει το φώς, όπως οι βρυκόκαλες...
Μπράβο στα παιδιά της ΚΝΕ, που λένε στη ζωή το μέγα ΝΑΙ !
Καλό ξεκίνημα