Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Μία ανάσα πριν τις κρίσιμες εκλογές.


Αύριο, Κυριακή, διεξάγονται οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα και όλα τα διεθνή αστικά ΜΜΕ εμφανίζουν ως αμφίρροπη τη μάχη, ειδικά αυτά στις ΗΠΑ, που προβάλλουν το σενάριο της «αλλαγής». 
Οι Κομμουνιστές (PCV ) ακόμα μια φορά στηρίζουν κριτικά τον Τσάβες και διαδηλώνουν υπέρ του σε μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα.

Ετσι, ο υποψήφιος της για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία ενωμένης αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, εμφανίζεται να «κερδίζει έδαφος» έναντι του νυν Προέδρου Ούγκο Τσάβες, ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις που μέχρι πρόσφατα τον έφεραν να υπολείπεται τουλάχιστον 15%.

Την απάντηση ωστόσο θα την δώσουν τα σχεδόν 19 εκατομμύρια ψηφοφόρων. Εκτός από τους δύο βασικούς αντιπάλους, τον Πρόεδρο Ούγο Τσάβες και τον Καπρίλες, άλλοι τέσσερις υποψήφιοι από μικρότερα κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές.
Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας έπεσε με την τεράστια σε όγκο και πάθος συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Προέδρου Τσάβες, ο οποίος κατά την ομιλία του την χαρακτήρισε «Μπολιβαριανή χιονοστιβάδα» και τους κάλεσε να κινητοποιηθούν από νωρίς την Κυριακή και να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Τον Τσάβες στηρίζει κριτικά το ΚΚ Βενεζουέλας, και ταυτόχρονα προβάλλει την ανάγκη να βαθύνουν οι αλλαγές στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και του σοσιαλισμού.
Ο Ενρίκε Καπρίλες, που στηρίζεται ανοιχτά από τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ολοκλήρωσε την προεκλογική του περιοδεία, στις πολιτείες του Κογιέδες, Απούρε και Λάρα, προβάλλει το ιδεολόγημα της δήθεν «ενότητας».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: