Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ανθίζει η Δημοκρατία στο Ιράκ χάρη στους Αμερικάνους.Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με "μόνο"...17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες...


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, ανακοίνωσαν πριν από λίγο ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο Τάτζι, 25 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικό δρόμο, εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο.
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στην πόλη Κουτ, 150 χιλιόμετρα (95 μίλια) νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς.Σε μια περιοχή βορειοδυτικά της Βαγδάτης, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Μια άλλη έκρηξη κοντά σε μια λαϊκή αγορά Χαν Μπάνι Σάαντ, 30 χιλιόμετρα (20 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, σκοτώθηκε ένας πολίτης και τραυματίστηκαν πολλοί αστυνομικούς.Δύο ακόμα αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη του Μπαλάντ Ραζ, 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων , εν τούτοις Σουνίτες ισλαμιστές που ανήκουν σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα εξαπολύουν τακτικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων, με στόχο να υπονομεύσουν τη σιιτική ηγεσία της χώρας .

Πηγή :www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: