Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΟ - Όλοι και όλες στις 26 Σεπτεμβρίου στην Πανεργατική απεργία




Ούτε βήμα πίσω!

Όλοι και όλες στις 26 Σεπτεμβρίου στην Πανεργατική απεργία ενάντια στα μνημόνια και τα νέα αντισυνταγματικά μέτρα κυβέρνησης 
 - τρόικας και ΣΕΒ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύ­σεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνη­μόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.

Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατος μισθός, εργοδο­τικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο μπαίνουν εκ νέου στην κλίνη του Προ­κρούστη σε όφελος των τοκογλύφων δανειστών της και των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Η χώρα μας σταδιακά μετατρέπεται σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανίας.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει μόνο το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34%.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τιε νέες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σε­πτέμβρη και με πρόγραμμα περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με σχεδιασμένη κλιμάκωση των αγώνων, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να υπερασπίσουμε και να επα­νακτήσουμε τα δικαιώματά τους, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

Αγωνιζόμαστε για:

Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.

Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.

Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.

Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.    



ΠΗΓΗ - ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: