Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χαρ. Αγγουράκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τον τραγικό πνιγμό 61 μεταναστών στην Σάμο



Σε γραπτή ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τον τραγικό πνιγμό 61 μεταναστών στην Σάμο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης καταγγέλλει τον απάνθρωπο χαρακτήρα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών τονίζοντας τα παρακάτω :
"Η ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Γαλλίας και άλλων χωρών κλιμακώνεται σε βάρος του λαού της Σύριας ενώ φουντώνει το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα που έχουν προπλάσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Θύματα των εγκλημάτων αυτών ήταν τα 28 παιδιά και 3 βρέφη, 12 άντρες και 18 γυναίκες  που πνίγηκαν  50 μέτρα από την ακτή της Σάμου στις 7/9/2012 . Οι  μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία  με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο προέρχονταν από την  Συρία , την Παλαιστίνη, το Ιράκ  αφέθηκαν αβοήθητοι στη θάλασσα χωρίς καμία έγκαιρη προσπάθεια διάσωσης .
Πολλά παρόμοια περιστατικά καταδεικνύουν  τον απάνθρωπο χαρακτήρα της "μεταναστευτικής πολιτικής" της  ΕΕ του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών.   Επί πλέον απόδειξη αποτελούν τα στρατόπεδα στα οποία στοιβάζονται χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, η πρόσφατη κλιμάκωση των "επιχειρήσεων σκούπα" από την Ελληνική Αστυνομία σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων  αλλά και η αδράνειά της στις δολοφονικές  επιθέσεις της νεοναζιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  που εντείνονται κάθε μέρα.
Συμφωνεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την κατάργηση της  Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και με την επείγουσα ανάγκη να εφοδιαστούν  οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ? Καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αδράνεια των υπηρεσιών διάσωσης και την  άγρια καταστολή των μεταναστών που οδήγησε και στο τραγικό συμβάν στη Σάμο? Καταδικάζει η Επιτροπή τις διώξεις των ελληνικών αρχών και τις ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε βάρος των μεταναστών ?"

Δεν υπάρχουν σχόλια: