Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάλεσαν σε μετερίζια ανυποχώρητου ταξικού αγώνα.

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός»


Υπόσχεση κλιμάκωσης του 
αγώνα με γενική απεργία ήταν η απάντηση του εργαζόμενου λαού στον πρωθυπουργό της τρικομματικής κυβέρνησης, που το πρωί του Σαββάτου, εγκαινιάζοντας τη ΔΕΘ, προσπάθησε να πείσει το λαό να αυτοκτονήσει για χάρη μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων και των κερδών τους και προκάλεσε την εργατική τάξη, ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Χιλιάδες εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νέοι, που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και από νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, προειδοποίησαν την κυβέρνηση και τα αφεντικά της, τη μεγαλοεργοδοσία και τα μονοπώλια, ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τους λαϊκούς αγώνες.
Η μεγάλη συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή καινούργιων δυνάμεων που στρατεύονται στον αγώνα με το ΠΑΜΕ (εργαζόμενοι ΑΤΕ, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι στο εμπόριο, κ.λπ.), αλλά και τη μαχητική και μεγαλειώδη πορεία προς τη ΔΕΘ, μέσα από τα πανό των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα και των Λαϊκών Επιτροπών, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και του ΜΑΣ. Οι διαδηλωτές έδειξαν το δρόμο με τα συνθήματά τους: «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Τώρα με το ΠΑΜΕ οργάνωση παντού πανίσχυρη να γίνει η πάλη του λαού», «Οι μόνες θυσίες που έχουνε αξία είναι στον αγώνα για άλλη εξουσία».
  
 
Στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους, χαιρέτισε ο Χουσεΐν Καράμπσα από τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών. Μεταφέροντας τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της εργατικής τάξης της Παλαιστίνης προέτρεψε σε κλιμάκωση της πάλης για να μην πληρώσει η παγκόσμια εργατική τάξη το τίμημα της κρίσης του καπιταλισμού.
Εκ μέρους της ΠΑΣΥ, χαιρέτισε ο Στέργιος Νικητόπουλος: «Ο απλήρωτος ιδρώτας της δουλειάς μας στο χωράφι και στη στάνη και η πορεία ξεκληρίσματός μας δεν είναι μονόδρομος. Οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούμε να συμβάλουμε με την παραγωγή ποιοτικών, υγιεινών και φθηνών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας και να αυξήσουμε τις συναλλαγματοφόρες εξαγωγές. Αυτό προϋποθέτει μια άλλη εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και τη γη, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό λαϊκό έλεγχο».
Ο Βασίλης Αρτεμίου, οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, ανέφερε: «Θέλουν να μας οδηγήσουν στη μαζική εξαθλίωση, για να διασφαλίσουν τα κέρδη της πολυεθνικής και ντόπιας εργοδοσίας... Μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ δείξαμε και δείχνουμε το δρόμο του αγώνα. Για να πάψει το μέλλον της ελληνικής οικογένειας να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια».
Πρώτο άμεσο βήμα η γενική απεργία
 
 
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Σημείωσε, μεταξύ άλλων:
«Οσο κουμάντο στην οικονομία κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσο κουμάντο στην πολιτική κάνουν τα κόμματα που ορκίζονται στα κέρδη τους, ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, δε θα δουν άσπρη μέρα.
Πολύ περισσότερο η νεολαία μας, που της ετοιμάζουν Καιάδα και στρατόπεδα συγκέντρωσης για το μέλλον της. Δεν τους αξίζει η ζωή των ραγιάδων. Πρέπει με τη μαχητικότητα και τη ζωντάνια της νιότης, δίπλα στην εργατική τάξη, να μπει μαζικά στον ταξικό αγώνα, δίπλα στους γονιούς της.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. `Η υποταγή και εξαθλίωση ή ανατροπή με τον οργανωμένο λαό - φόβητρο για τους εχθρούς του, νοικοκύρη στον τόπο του, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
Αγωνιστική συσπείρωση και πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και την εξουσία του.
Αποφασιστική αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλισμό και την πολιτική. Δυνάμωμα του ΠΑΜΕ. Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και το κράτος τους.
Σ' αυτό το δύσκολο, αλλά μόνο ελπιδοφόρο αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ.
Καλούν η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.
Η Γενική Απεργία να γίνει το πρώτο βήμα.

 
Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, χωρίς καθυστέρηση, ανοχή, φόβο».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: