Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάλεσμα αγώνα για ακτοπλοΐα στην υπηρεσία του λαού.

Εξόρμηση χτες στο λιμάνι, με την ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.







Μαζική εξόρμηση στο λιμάνι πραγματοποίησαν χτες μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, για να μοιράσουν στους ταξιδιώτες την ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να συζητήσουν μαζί τους τις θέσεις του Κόμματος.
«Από τρεις - τέσσερις βδομάδες που πηγαίναμε διακοπές, φέτος θα πάμε μια βδομάδα και αυτή σε σπίτι φίλων», «για χάρη των παιδιών μας φεύγουμε λίγες μέρες και για να τα καταφέρουμε, περιορίσαμε άλλες βασικές ανάγκες» ήταν μερικά από τα λόγια που έλεγε ο κόσμος, εκφράζοντας τη δυσφορία του για τα ακριβά εισιτήρια, που αθροίζονται στη συνολική μείωση του λαϊκού εισοδήματος και καθιστούν απαγορευτικές τις διακοπές για χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων αυξήθηκαν μόνο για φέτος κατά 15-30%, ενώ σε μια δεκαετία η αύξηση ξεπέρασε το 300%! Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική για τους νησιώτες, που εξυπηρετούνται κατά τα κέφια των εφοπλιστών.
Αλλά και για τους ναυτεργάτες, που όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από την κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία και κατ' επέκταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και μεταφορές. Η ανεργία χτυπάει κόκκινο, στοιχειώδη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται, τα μέτρα για τη ζωή και την ασφάλεια στη θάλασσα υποβαθμίζονται ραγδαία.
Σε όλους αυτούς, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ απευθύνεται με την ανακοίνωση που εξέδωσε και τους καλεί σε «μαζική συντονισμένη πάλη, χτύπημα της σχεδιασμένης προσπάθειας υπονόμευσης των αγώνων, με συγκρότηση ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος που θα συμπεριλαμβάνει στους στόχους του:
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας κατά 50%, απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα με σύγχρονα, ασφαλή πλοία και λιμάνια.
  • Λαϊκό τουρισμό, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών στην αναψυχή, την ξεκούραση, με δωρεάν φτηνές, προσιτές υπηρεσίες και υποδομές.
  • Ικανοποίηση των ναυτεργατικών αιτημάτων».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, οι κάτοικοι των νησιών έχουν δικαίωμα σε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και τη σύνδεση των νησιών μεταξύ τους, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία με φτηνά εισιτήρια. Ομως οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες που αποφάσισαν να ταξιδέψουν στα νησιά αναζητώντας λίγες μέρες ξεκούρασης πληρώνουν ακριβά τα εισιτήρια.
Από την άλλη, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους και στενάζουν από τη βαριά φορολογία αδυνατούν να πάνε και ολιγοήμερες διακοπές. Κι αυτοί που τα καταφέρνουν κάνουν μεγάλες θυσίες. Το ταξίδι στα νησιά έχει γίνει απαγορευμένο για τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι εφοπλιστές συσσώρευσαν τεράστια κέρδη τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα "κλαίγοντας", μειώνουν δρομολόγια, δρομολογούν γερασμένα πλοία. Χτυπάνε τα δικαιώματα των ναυτεργατών.
Η ουσιαστική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί να χτιστεί μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία, για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα καράβια, τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, συνολικά τα εργαλεία της παραγωγής, ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι. Αλλιώς θα βολοδέρνουμε μαζικά στη μιζέρια. Βαδίζοντας σε αυτό το δρόμο μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να αποσπάσουμε νίκες».


Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: