Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


«Αναμφισβήτητα συμμεριζόμαστε τα αιτήματα που έχει το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΑΒ, είναι και δικά μας αιτήματα, για προσλήψεις στην επιχείρηση τουλάχιστον 700 ατόμων, από την στιγμή που έχει διευρυνθεί ο τζίρος της επιχείρησης. Είμαστε ριζικά αντίθετοι -όπως και γενικά και εδώ- στην εφαρμογή των γνωστών εργασιακών σχέσεων με τους υπεργολάβους, που εκμεταλλεύονται φθηνό εργατικό δυναμικό και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με πρόσθετη ζημιά την επιχείρηση.
Ταυτόχρονα είμαστε αντίθετοι, όπως και γενικά, με τον κίνδυνο να μειωθούν παραπέρα οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΑΒ, ήδη έχουν απώλειες 35%, στο πλαίσιο ενδεχομένως ενός ενιαίου μισθολογίου που αναφέρεται στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ κλπ. Πρόκειται για μια πολιτική η οποία έχει στόχο να ισοπεδώσει προς τα κάτω μισθούς, συντάξεις, παροχές προς τους εργαζόμενους και από αυτή την άποψη δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να παγιδευτούν στη λογική «χαμηλά - μικρά - μεγάλα εισοδήματα», γιατί όλοι θα πάμε φούντο προς τα κάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: