Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Από Εβρο μέχρι Κρήτη με τους χαλυβουργούς



Με δύναμη και αποφασιστικότητα όπλισαν τους απεργούς χαλυβουργούς εργάτες, νεολαίοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματοβιοτέχνες που διαδήλωσαν χτες σε δεκάδες πόλεις της χώρας. «Ο περήφανος αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας ολόκληρης εργατικής τάξης», ήταν το μήνυμα με αποδέκτες την κυβέρνηση, τα αφεντικά της και τους υπηρέτες της, που στάλθηκε από δεκάδες πόλεις της χώρας όπου πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια συμπαράστασης και ταυτόχρονα καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των απεργών χαλυβουργών.
Πιο συγκεκριμένα: Συγκεντρώσεις και πικετοφορίες έγιναν χτες βράδυ στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και του ΠΑΜΕ και έδωσαν μαχητικά το «παρών», διαδήλωσαν την απόφασή τους να στηρίξουν τα ταξικά αδέλφια τους, τους χαλυβουργούς, που αλύγιστοι συνεχίζουν τον αγώνα. Το Σάββατο έγιναν πικετοφορίες σε Ξάνθη και Δράμα και χτες Δευτέρα συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες, σε Νάουσα, Σκύδρα, Σέρρες, Μουδανιά, Κατερίνη, Βέροια, Κιλκίς, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.
Δυναμικό συλλαλητήριο καταδίκης του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, άνθρωποι του μόχθου συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με αλλεπάλληλα συνθήματα συμπαράστασης στους χαλυβουργούς. ΣτηνΚέρκυρα η πορεία πέρασε μπροστά από το γραφείο του βουλευτή και υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια, όπου τοιχοκολλήθηκε το ψήφισμα καταδίκης της άγριας τρομοκρατικής επίθεσης με τη συνδρομή της αστικής δικαιοσύνης. Μαχητικά συλλαλητήρια έγιναν επίσης σε Πρέβεζα, Αρτα, Αγρίνιο και Λευκάδα.
Στην Πάτρα η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Προσφυγικών και ακολούθησε μαζική πορεία με πικέτες στους δρόμους της πόλης. «ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΝΔ χτυπάνε τους εργάτες στη Χαλυβουργία», φώναξαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι και άνεργοι που συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα. Ακολούθησε πορεία η οποία και κατέληξε στη μικρή γέφυρα.
Μαζική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε Βόλοκαι Λάρισα. Ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Συλλαλητήρια έγιναν επίσης σε:Τρίπολη, Σπάρτη, Πύργο, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λιβαδειά, Αμφισσα, Ιτέα, ΛαμίαΜυτιλήνη και αλλού.
Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα η νεολαία συγκρότησαν τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών που έγιναν σε ΗράκλειοΧανιά και Λασίθι. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Λιοντάρια με ξεχωριστή στιγμή το χαιρετισμό που απεύθυνε η Δέσποινα Ρουσάκη, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία για πάνω από τρεις μήνες. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Σήμερα Τρίτη, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών γίνονται στην Καβάλα στην κεντρική πλατεία στις 7.30 μ.μ. και στη Θήβα στις 8 μ.μ. επίσης στην κεντρική πλατεία.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: