Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ : Καμιά αυταπάτη ούτε αναμονή.


Από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

Στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι από τις τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των υπουργών και αυτών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση «ένα πράγμα έγινε σαφές, το οποίο εμείς τουλάχιστον το είχαμε καθαρό και πριν από τις εκλογές: Οτι η κυβέρνηση θα συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτική, αυτή που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, αυτή που είναι υπεύθυνη για τη δραματική και τραγική κατάσταση που ζει ο ελληνικός λαός και πρώτα από όλα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Απευθυνόμαστε, είπε, στο λαό και του λέμε ότι «δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ούτε αναμονές, αφού τα τραγικά αδιέξοδα που ζει θα μεγαλώσουν, η ζωή του θα χειροτερέψει».Οι εκλογές, τόνισε, τέλειωσαν και μαζί τους τέλειωσαν και κάποιοι μύθοι που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά και ανέφερε συγκεκριμένα:
«Ενας μεγάλος μύθος που έπαιξε και ρόλο και ήταν κριτήριο ψήφου ήταν ο "άλλος αέρας" που πνέει στην Ευρώπη. Ξαφνικά είδαμε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση να στοιχίζονται πίσω από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του. Γιατί μέχρι την εμφάνισε του Φρ. Ολάντ η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιλαμβανόταν πού το πάει η Ευρωπαϊκή Ενωση και συνεχίζεται αυτό από τη νέα υποτιθέμενη δυναμική συμμαχία του Νότου. Ομως ο νέος αέρας ήταν παγερός και πολικός για τους εργαζόμενους της χώρας μας αλλά και της ΕΕ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους του Νότου. Ο "αγωνιστής" Ολάντ ξεκαθάρισε σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ότι πρέπει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της και ταυτόχρονα εξήγγειλε και προγράμματα λιτότητας για τη Γαλλία».
Καταλήγοντας, τόνισε ότι «η δική μας υπόσχεση είναι δεν θα περάσετε εύκολα. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με εκλογικά ποσοστά, ούτε με τίποτα. Δεν θα περάσετε εύκολα στον πόλεμο που προχωράτε. Θα απαντήσουμε με πόλεμο, όχι εμείς, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Μη νομίζετε, επειδή προσωρινά ή πρόσκαιρα καταφέρατε να τους εκβιάσετε κάτω από πολλά και ψεύτικα διλήμματα ότι θα καθίσουν να υπομείνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: