Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή ! 21ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Μόνο μπροστά στους νεκρούς μας γονατίζουμε. Περήφανα. 



Μόνο στα μεγάλα τους τα κατορθώματα υποκλινόμαστε. Ομως οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ - οι οποίες ξεκινούν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή - δεν περιορίζονται μόνο σε όρκο τιμής στους μαχητές του ΔΣΕ. Η επιλογή να γίνει για τέταρτη φορά το Διήμερο της Οργάνωσης στο Νεστόριο της Καστοριάς δεν είναι τυχαία. Είναι το πείσμα που πρέπει να ορθοποδήσει σε καιρούς ηττοπάθειας και απαισιοδοξίας. Ετσι κι αλλιώς η δικαίωση του αγώνα του ΔΣΕ δεν έχει έρθει ακόμα. Ομως τα μηνύματά του δε χάθηκαν.
Υπήρξαν κινητήρια δύναμη στα κατοπινά χρόνια, σε διαφόρων ειδών μάχες κι αναμετρήσεις. «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» είναι το σύνθημα του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Και τότε και τώρα το ερώτημα παραμένει επίκαιρο: Υποταγή ή Αντίσταση; Συναίνεση ή Ρήξη; Καπιταλισμός ή Σοσιαλισμός; Βαρβαρότητα ή Εξέλιξη;
Η γνωριμία με την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα είναι βήμα μπρος στη συνείδηση κάθε νέου ανθρώπου, πηγή έμπνευσης και άντλησης διαχρονικών διδαγμάτων, μελέτης των νομοτελειών της ταξικής πάλης. Πάνω απ' όλα είναι δυνατό οπλοστάσιο, πολύτιμη πείρα για τις απότομες στροφές του κινήματος, τις ενδεχόμενες στασιμότητες και κατηφόρες, τα πρωτοφανέρωτα φουντώματα που έτσι κι αλλιώς θα 'ρθουν. Είναι γνώση που δεν πρόκειται να διδαχθεί σε τάξεις και αμφιθέατρα του αστικού εκπαιδευτικού συστήματος, γιατί μια τέτοια γνώση είναι πραγματικά επικίνδυνη, απασφαλίζει βραδυφλεγείς ανατροπές και δικλίδες ασφαλείας του συστήματος. Τέτοιου είδους γνώση είναι επικίνδυνη για την ύπαρξή του. Το επόμενο διάστημα οι κομμουνιστές θα βρεθούν μπροστά σε πολλά, δύσκολα κι ακόμη πιο σύνθετα προβλήματα.
Το Νεστόριο για τις επόμενες μέρες θα γίνει τόπος συνάντησης νέων και ανταλλαγής εμπειρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Νέοι που αρνούνται να ζήσουν στον κόσμο του καταναγκασμού, του εφικτού και του ελάχιστου. Της βαρβαρότητας. Αρνούνται να βολευτούν και να ζουν με μια ζορισμένη οικογένεια λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το τρομερό όριο της φτώχειας που καθορίζει τις σχέσεις, ανάγκες και ζωή, πάντα με σχέσεις παραγωγής να τους κομματιάζουν. Εξω από αυτόν τον κύκλο υπάρχει ουρανός και γη, έξω από τη μιζέρια υπάρχει ασύλληπτη ομορφιά, το μεγαλείο της φύσης όπου όταν συναντήθηκε με το μεγαλείο του ανθρώπου, ο τροχός της Ιστορίας κινήθηκε μπροστά. Ακόμη κι όταν ο κομμουνιστής, ο μαχητής του ΔΣΕ, υποχρεώθηκε να παλέψει κάτω από απαράδεκτα άνισους όρους. Ακόμη κι όταν οι κάπηλοι και οι παραχαράκτες της Ιστορίας διαχρονικά διαστρεβλώνουν τίτλους πατριωτικούς - διεθνιστικούς και όχι εθνικιστικοκοσμοπολίτικους του κεφαλαίου και των κομμάτων του, που μόνο το ΚΚΕ έχει να παρουσιάσει. Αμέτρητες εκατόμβες στο βωμό του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για το πέρασμα του ανθρώπου «από το βασίλειο της αναγκαιότητας στο βασίλειο της ελευθερίας», μόνο το ΚΚΕ έχει προσφέρει, για να 'ναι ο λαός αφέντης στον τόπο του.  

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: