Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την εξοντωτική φορολογία στα λαϊκά στρώματα.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


«Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία ούτε και με τις διάφορες ρυθμίσεις που γίνονται, για να πληρώνει το 25 έως 30% του εισοδήματος. Διότι τα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά κι αν υπολογίσεις το κόστος της ΔΕΗ, το κόστος του πετρελαίου και όλο το κόστος της ζωής σε σχέση με την μείωση των μισθών, δεν μπορείς να πληρώνεις σε δόση ούτε το 25 ή 30% του μισθού που έχεις. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι άνθρωποι με 5.000 ευρώ εισόδημα και άνεργοι πληρώνουν εφορία γιατί έχουν ένα σπίτι. Μα  ο άνεργος δεν μπορεί να φάει το σπίτι του, επομένως δεν μπορεί να το κάνει φαγητό το σπίτι. Θεωρούμε λοιπόν ότι και με αυτές τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει δεν μπορεί να καταβληθεί ούτε με αυτό τον τρόπο.
Άρα αυτή τη στιγμή θα υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα θεωρείται φοροφυγάς και επομένως χρειάζεται υπεράσπιση να μην του κάνουν κατασχέσεις και αναμφισβήτητα χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, που με αυτή την κυβέρνηση που έχουμε και με αυτή τη σύνθεση της βουλής δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό. Ωστόσο, πρέπει να διεκδικήσουμε φοροαπαλλαγές για το λαό και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων και των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που είναι πολύ υψηλά π.χ πάνω από 50.000 ευρώ, πάνω από 40.000 ευρώ, πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά και τα κέρδη των επιχειρήσεων. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο».

2 σχόλια:

makiskef είπε...

Για άλλη μια φορά ξεκάθαρη η πρόταση του ΚΚΕ...
Ο λαός ταλαιπωρείται με αυταπάτες...
Τα πράγματα είναι πιο απλά απ' όσο δείχνουν!!
Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες !!!!
Ακόμα περιμένουμε οι εργαζόμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει που προσδιορίζει το όριο της φτώχειας ....
Για τους κυβερνώντες δε το συζητάμε , το όριο είναι μηδενικό

Red Star είπε...

Ακριβώς ξεκάθαρες προτάσεις και θέσεις, που ο καθένας μας μπορεί να κρίνει θετικά ή αρνητικά.Τα λαϊκά στρώματα μόνο θετικά θα έπρεπε να τις βλέπουν, αλλά υπάρχει πάντα ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
Πρέπει αυτό που βλέπουμε εμείς να το δει και ο υπόλοιπος κόσμος που έχει πέσει θύμα προπαγάνδας , έχει προκαταλήψεις κατά του Κ.Κ.Ε., στρεβλωμένη εικόνα για την ιστορία αλλά και την σημερινή του παρουσία.