Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.


Με την απαξιωτική φράση «ο σκύλος τίθεται επικεφαλής των αποθεμάτων λουκάνικων» αξιωματούχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών εισηγήθηκε να μην  επιτραπεί στην Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Πρόκειται για τον επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κουρτ Λάουκ, ο οποίος ζήτησε να μην επιτραπεί στην Κύπρο να ασκήσει την προεδρία της Ε.Ε. εξαιτίας της προσφυγής της, στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Λάουκ κάνει λόγο για «ευρωπαϊκό παράδοξο», όταν, όπως λέει, «ο σκύλος τίθεται επικεφαλής των αποθεμάτων λουκάνικων» και ζητεί να απαγορευτεί στις χώρες οι οποίες έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης να ασκούν την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεσπίζοντας ως κριτήριο «όχι το μέγεθος, αλλά την αξιοπιστία κάθε χώρας».
«Πώς μπορεί η Κύπρος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο» αναρωτιέται ο Λάουκ και θεωρεί «απαράδεκτο τα άλλα κράτη-μέλη να δέχονται να αναλαμβάνει την προεδρία μια χώρα η οποία προσέφυγε στο μηχανισμό διάσωσης».
«Με ποια εξουσία μπορεί η Κύπρος να δώσει αξιόπιστη ώθηση στην προσπάθεια για σταθεροποίηση. Πώς μπορεί να αναλάβει την διαχείριση κρίσης, όταν βρίσκεται η ίδια εν μέσω κρίσης; Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε την Ευρώπη, εάν ο Πρόεδρος βρίσκεται ξαπλωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας με μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια» τόνισε ο ίδιος.
Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κράτησε αποστάσεις διευκρινίζοντας ότι η Κύπρος, «κατά την διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της, θα έχει το καθήκον να αναλαμβάνει δράσεις προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών της, όπως κάθε κράτος που έχει ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πηγή :www.matrix24.gr (Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: