Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ!

Με ένα καλό συλλαλητήριο των 2 - 2.500 ανθρώπων δόθηκε μια πρώτη απάντηση στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής της χώρας. Και όπως λέει και η ανακοίνωσή μας με αφορμή τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής "Τώρα περισσότερο από ποτέ κάθε δημοκράτης, προοδευτικός, αριστερός και κομμουνιστής θα πρέπει να εντείνει την πολιτική, μορφωτική και διαφωτιστική δράση και πάλη του, μέσα στο κίνημα και στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, συνδέοντάς την με την πάλη για τα οικονομικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού, στον ευρύτερο αγώνα για το σπάσιμο της κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, ώστε οι 450.000 έλληνες -και προσωρινοί πιστεύουμε- ψηφοφόροι του ναζιστικού μορφώματος να κατανοήσουν τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, να μην αποκτήσουν μόνιμη σχέση με τις ρατσιστικές – νεοναζιστικές- ανθρωποφαγικές αντιλήψεις της και να κατανοήσουν ότι όχι μόνον δεν αποτελεί αντισυστημικό κόμμα, αλλά ίσα-ίσα αποτελεί την πιο αποκρουστική και βάρβαρη πλευρά του καπιταλιστικού συστήματος." 

 Έπειτα ο εκφασισμός δεν αφορά μόνο τη δράση της Χρυσής Αυγής και άλλων παρόμοιων ομάδων αλλά συνολικότερα την πολιτική του συστήματος. Πολιτική κατάργησης κάθε κατάκτησης από τα εργασιακά μέχρι τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού η οποία συνοδεύεται με τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό, και τη χρήση ομάδων σαν τη Χρυσή Αυγή για τρομοκράτηση του λαού.
Αν και ο σύντροφος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ "εντυπωσιάστηκε"(!!!) με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο, καλωσορίζοντάς μας από μικροφώνου λες και μας έβλεπε για πρώτη φορά, αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο από το κόσμο ήταν η απουσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό. Προφανώς η ...επικείμενη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρα δεν ταιριάζει με τέτοιες παλιές συνήθειες!
Ένα άλλο που συζητιόταν ιδιαίτερα ήταν η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης από το ΚΚΕ, έστω και χώρια, πέρα από το σύνηθες κάλεσμα για ...διόρθωση της ψήφου.
για το σχολιασμό Δημήτρης Ν. Δεν υπάρχουν σχόλια: