Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ : Ο στόχος της λαϊκής εξουσίας πρέπει να φωτίζει τους καθημερινούς αγώνες.

Στα Λιοντάρια μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.







Με δύναμη στο ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της αστικής τάξης για αναπαλαίωση του σάπιου συστήματος. Με την εκτίμηση αυτή έκλεισε χτες το βράδυ την ομιλία της στο Ηράκλειο Κρήτης, μπροστά σε μια μεγάλη συγκέντρωση στα Λιοντάρια, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ, τόνισε, δε θα δείξει καμία ευελιξία απέναντι στο σύστημα, παρά μόνο αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Μέσα στο λαό για τη δική του εξουσία.
Οσο πιο μεγάλη η δύναμη του ΚΚΕ πανελλαδικά, τόσο πιο δυνατός ο λαός, κόντρα στα σχέδια της αστικής τάξης για αδυνάτισμα του ΚΚΕ, για να χτυπηθεί ο λαός. Τόσο στη διάρκεια της ομιλίας, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα, η Αλ. Παπαρήγα υπενθύμισε την εκτίμηση του ΚΚΕ πριν από τις 6 Μάη, ότι ή ο λαός θα κάνει ένα βήμα μπροστά ή θα ηττηθεί. Επιδίωξη του ΚΚΕ, τόνισε, είναι και μέσα από αυτές τις εκλογές να συμβάλει ώστε να παρεμβαίνει ο λαός στις εξελίξεις, να εμποδίζει τη λήψη αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων.
Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, που επιδιώκουν να βάλουν πάλι το πλαστό δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», μιλώντας άλλοι για τροποποιήσεις κι άλλοι για διορθώσεις, το ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο την ερώτηση: Ποια είναι η φιλολαϊκή διέξοδος; Ποιον από τους δυο δρόμους ανάκαμψης πρέπει να ακολουθήσουμε; Ανάκαμψη με λιτότητα ή ανάκαμψη σ' ένα νέο δρόμο που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες; Για μας, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, το δίλημμα είναι: Λαϊκή αντεπίθεση ή εξαθλίωση και λέμε ότι ότι λαϊκή κυριαρχία χωρίς το λαό στην εξουσία δεν υπάρχει.Το ΚΚΕ, σημείωσε, διαθέτει ολοκληρωμένο σύγχρονο πρόγραμμα πάλης και άμεσα λέμε στις 18 Ιούνη να μη δοθεί καμιά πίστωση χρόνου σε όποια κυβέρνηση. Να υπάρξει ξεσηκωμός για τα φάρμακα, για τα νοσοκομεία. Να υπάρξει πάλη στο θέμα της προστασίας των ανέργων και με ανώτερες μορφές οργάνωσης, γιατί αν υπάρξει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ο λαός πρέπει να σωθεί. Διατυπώνουμε αιτήματα με προοπτική, έτσι που ο αγώνας να μην οδηγείται σε απογοήτευση. Μιλάμε για τη λαϊκή εξουσία σαν στόχο με προοπτική που πρέπει να φωτίζει και τους καθημερινούς αγώνες. Το ΚΚΕ είναι πολύπλευρα προετοιμασμένο να κάνει ένα βήμα μπροστά.
Στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κρήτη, η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τους απεργούς στο εργοστάσιο «Ανακύκλωση» που για πάνω από 70 μέρες συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα ενάντια στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: