Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέο γκάλοπ της Global Link δίνει προβάδισμα στη Ν.Δ. με 27 %.Από κοντά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 24,1 %.Στο 6,7 % το Κ.Κ.Ε.Εκτός βουλής Τζήμερος-ΜάνοςΓράφει ο Red Star.

 Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας GLOBAL LINK η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «PRESSing» κατά το χρονικό διάστημα 24-28 Μαΐου, σε δείγμα 1.005 ατόμων .

Ακόμα ένα γκάλοπ που μας δίνει περίπου την ίδια εικόνα.Τη Ν.Δ. και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να έχουν βελτιώσει αρκετά τα ποσοστά τους ,αλλά να είναι πολύ μακρυά από την αυτοδυναμία.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ κρατάει την τρίτη θέση ,ενώ τα ποσοστά των άλλων 4 κομμάτων που μπαίνουν στην βουλή είναι περίπου τα ίδια.


Παρακάτω τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή, χωρίς τα λευκά-άκυρα-αποχή και αναποφάσιστους.

Nέα Δημοκρατία             27,0  %

ΣΥ.ΡΙΖ.Α                            24,1 %

ΠΑ.ΣΟ.Κ                            13,3 %

Αν.Έλληνες                       7,8 %

Δημ.Αριστερά                    7,0%


Κ.Κ.Ε                                   6,7 %

Χρυσή Αυγή                        6,6 %

Δημ.Ξανά-Δράση                1,9 %


Οικολόγοι Πράσινοι            1,7 %


ΛΑ.Ο.Σ.                                  1,5 %

Λοιπά  Κόμματα                   2,4 %

Το Κ.Κ.Ε αν και φαίνεται να χάνει 1,8 % από τις εκλογές του Μάη δείχνει σημάδια  αύξηση της συσπείρωσης του σε σχέση με τις πρώτες μετεκλογικές έρευνες.Όλα δείχνουν πως αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση μπορεί να ξεπεράσει τις επόμενες μέρες το φράγμα του 7 %.Όλα αυτά βέβαια σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον και με την επισήμανση πως κάθε μέρα που περνά το εκλογικό σώμα μεταβάλλει την στάση του και όλα πλέον τα σενάρια είναι πιθανά.Για αυτό και δεν πρόκειται να αναρτήσω εκλογικά βαρόμετρα , αφού η τελική μου πολιτική εκτίμηση για τις 6 Μάη διαψεύστηκε πανηγυρικά (όπως και όλες οι δημοσκοπήσεις ανεξαιρέτως παρά την προσπάθεια κάποιων εταιρειών να μας πείσουν για το αντίθετο).


Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: