Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Λαθροχειρίες και βολικά τσουβαλιάσματα από τον Φώτη Κουβέλη.


"Δημοκρατική Αριστερά"

Σε ομιλία του χτες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, αφού αναπαρήγαγε το ψευδεπίγραφο δίλημμα «αριστερά - δεξιά», «πρόοδος - συντήρηση», αφού ταυτίστηκε με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία παρουσιάζοντας τις προτάσεις κραγμένων εκπροσώπων του κεφαλαίου, όπως ο γάλλος Ολάντ, σαν ελπιδοφόρες για τους λαούς, συμπλήρωσε: «Πλευρές λοιπόν της δανειακής σύμβασης - επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες - θα αναθεωρούνται εν κινήσει, αξιοποιώντας προοδευτικότερους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Και σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το βάρος μας. Η λύση δεν είναι η στάση πληρωμών του ελληνικού κράτους που εισηγούνται ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, "λαϊκή δεξιά" και ακροδεξιά και η οποία θα οδηγήσει στη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Η δυναμική των πραγμάτων, η ογκούμενη αντίθεση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλη την Ευρώπη θα επιτρέψουν μέσα από μια σύνθετη διαδικασία αντιπαράθεσης - συνεννόησης με τους δανειστές μας να προχωρήσει σταδιακά και η επαναδιαπραγμάτευση. Αυτός είναι ο τρίτος δρόμος που εμείς προτείνουμε».
Λέει συνειδητά ψέματα και μάλιστα πολλά. Το μνημόνιο δεν ήταν αποτέλεσμα ενός συγκυριακού συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των «νεοφιλελεύθερων». Είναι γέννημα - θρέμμα της ευρωενωσιακής στρατηγικής υπέρ των μονοπωλίων, που ξεκινά από τη στρατηγική της Λισαβόνας για την ανταγωνιστικότητα και συνεχίζεται με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» και που μαζί και οι σοσιαλδημοκράτες στήριξαν, ψήφισαν, υλοποίησαν στις χώρες όπου κυβερνούσαν. Και το έπραξαν συνειδητά ως πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, όπως θα συνεχίσουν να πράττουν για όσο αυτό εξουσιάζει και άρα επιβάλλει τη μορφή διαχείρισης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του, ακόμα κι αν η σοσιαλδημοκρατία αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης όλων των χωρών - μελών της ΕΕ.
Τη συμμόρφωσή της με τις ανάγκες των αστών, που μορφοποιούνται στη συγκεκριμένη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, η ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να τη συγκαλύψει ανασύροντας κίβδηλα διλήμματα αλλά και τσουβαλιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ με όλες τις άλλες που κινούνται στον ίδιο άξονα με τη δική της, της αστικής διαχείρισης. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ δε συναντιέται πουθενά με αυτή του οπορτουνισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της «δεξιάς» ή της «άκρας δεξιάς». Αυτές οι πολιτικές προτάσεις είναι για την ενίσχυση του κεφαλαίου και την πτώχευση του λαού. Η πρόταση του ΚΚΕ μιλά για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, που όλοι αυτοί θέλουν να διαχειριστούν. Μιλά για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Ας αφήσει, λοιπόν, τις λαθροχειρίες η ΔΗΜΑΡ και τα βολικά τσουβαλιάσματα.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: