Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γκάλοπ της Alco για την τηλεόραση του STAR:Ανεβαίνει ο δικομματισμός: Πρώτη η Ν.Δ με 24,5 % ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 15,5 %.Τρίτο το Κ.Κ.Ε με 10 %. Σχολιάζει ο Red Star.

Δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του STAR

Νέα Δημοκρατία     24,5 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   15,5  %  
Κ.Κ.Ε                        10,0  %
Δημ.Αριστερά          9,0  % 
Αν.Έλληνες             8,0  %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    7,5   %    
ΛΑ.Ο.Σ                       3,7 %  
Οικ.Πρασ.                  3,0 %    
Δημ.Συμμαχία           3,0  % 
Χρ.Αυγή                     2,6 %  
Κοιν.Συμφωνία          2,0 %    
Παν.Άρμα.Πολ.          1,2 %  
Αδ.ψήφος                  10,0 %


Και σε αυτή την έρευνα το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι δεύτερο και το Κ.Κ.Ε τρίτο κόμμα.Νομίζω σας είχα προϊδεάσει με το βαρόμετρο μου για την πραγματική εικόνα του πολιτικού σκηνικού και την απαράδεκτη ελαφρότητα κάποιων εταιρειών δημοσκοπήσεων να παρουσιάζουν παραπλανητικά στοιχεία μειώνοντας τη δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και φουσκώνοντας τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς.Βέβαια και σε αυτό το κύμα γκάλοπ υπάρχει μια σαφέστατη παραπλάνηση του λαού. Σε αυτά θα αναφερθώ στο έκτακτο δέκατο πολιτικό βαρόμετρο μου πολύ σύντομα.



 Red Star

3 σχόλια:

jorje7 είπε...

Η ταχυτητα με την οποια κατεβαινει δημοσκοπικα η ΔΗΜ.ΑΡ. ειναι εντυπωσιακη...για την ακριβεια αναμενομενη ,μιας και το κολπο ειναι πια γνωστο

Το ΠΑΣΟΚ πιστευεω θα ειναι πιο 'ψηλα' σε ενδεχομενες εκλογες απο οτι εμφανιζεται δημοσκοπικα, η δυναμη της συνηθειας για πολλους, το ΚΚΕ αναμφιβολα θα ειναι τριτο, με διψηφιο ποσοστο και μεγαλη ανοδο πολλων χιλιαδων ψηφων.

Προλαβαινει αραγε η ΔΗΜ.ΑΡ. να γινει κομμα του 3-4%??

Red Star είπε...

Σωστά, οι εντυπώσεις κερδίζονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ το είχαν ρίξει (όχι ότι δεν είχε από μόνο του),περισσότερο από το πραγματικό.

Η ΔΗ.ΑΡΙ. δεν πιστεύω ότι θα ξεφουσκώσει τόσο πολύ για να πέσει στο 3-4,αλλά βέβαια θα είναι μονοψήφια και στην έκτη θέση.Επιστρέφουν στο μαντρί οι του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και πολλοί από τη Ν.Δ. που σκεφτόντουσαν Κουβέλη πάνε στον Καμμένο.

Το ποσοστό του Κ.Κ.Ε.θα ξεκινήσει από 10 %(και βασικά οι ψήφοι από 650 χιλ.) και θα εξαρτηθεί από τους αναποφάσιστους των τελευταίων ημερών.

Υπολογίζω πως θα είναι περίπου 500.000. Σε αυτούς το Κ.Κ.Ε. ελπίζει να αποσπάσει μέχρι και 25 %, όπως και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το Κ.Κ.Ε δεν επηρεάστηκε από την άνοδο της συσπείρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά έχει κάποιες απώλειες δεξιών που θα το ψήφιζαν αν δεν έκανε το ανάχωμα ο Καμμένος.Το ίδιο ισχύει για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η δε αποδυνάμωση του Κουβέλη ευνοεί πέρα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ίσως και το Κ.Κ.Ε αν τα τελευταία γκάλοπ 15 μέρες πριν την κάλπη το δείξουν τρίτο κόμμα καθαρά.

Ένα κομμάτι θα ψηφίσει όποιο κόμμα πάει να σπάσει τον δικομματισμό.Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΙ και το ξέρουν καλά αυτό όλοι.Ο Κουβέλης χάνει το πλεονέκτημα σιγά ,σιγά.Υποθέτω πως οι κακόβουλοι δημοσκόποι του ΣΚΑΙ θα προσπαθήσουν να ωθήσουν εκεί τον Καμμένο,χωρίς υπερβολές όμως για να μη κάψουν τον Σαμαρά.Ίσως θα δώσουν ένα 12-13 στον Καμμένο και ένα 10-11 στο Κ.Κ.Ε στο τελευταίο τους γκάλοπ.Πιθανό να ενισχύσουν και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να φανεί πέμπτο κόμμα το Κ.Κ.Ε !


Μια παρατήρηση για την Κάπα Resaerch.Η προσπάθεια του ΔΟΛ να συσπειρώσει ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ είναι έκδηλη με την ψαλίδα να κλείνει.Η πόλωση αυτή δεν είναι όπως παλιά σε πρώτο χρόνο για την αυτοδυναμία και το 40-45 % ή αθροιστικά 80-90 , αλλά σε δεύτερο χρόνο για ένα ποσοστό αθροιστικό στο 55-60 % που δίνει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ΠΑ.ΣΟ.Κ- Ν.Δ.

Το χαστούκι προς τον Κουβέλη με το 4,9 % που του δίνει το ΒΗΜΑ είναι ενδεικτικό.Ο ΔΟΛ ήθελε να σταματήσει το ρεύμα στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ προς την ΔΗ.ΑΡΙ.

Την πετάνε ως στυμμένη λεμονόκουπα, αφού την χρησιμοποίησαν για την αποδόμηση του ΓΑΠ πριν τον ερχομό του σωτήρα Βενιζέλου.

Η συγκεκριμένη έρευνα μαγειρεύτηκε ως τελευταία στιγμή και ας βγει οποιοσδήποτε θέλει να με κατηγορήσει.Όπως και του Έθνους με την Marc (η οποία μακράν έχει τους πιο πασόκους ερευνητές που κάνουν κακή δουλειά).Ο Θωμάς Γεράκης και η Σοφία Τσιλιγιάννη κάνουν προχειροδουλειά και ΔΕΝ τηρούν σταθμισμένα δείγματα.Οι αρνήσεις μάλιστα του κόσμου στην συγκεκριμένη εταιρεία ξεπερνούν το 70-80 % ανάλογα με την έρευνα.

Βρωμιά και μαγείρεμα υπάρχει σε όλες τις εταιρίες,όπως και λάθη δημοτικού (η Alco έχει κάνει ένα τεράστιο παιδαριώδες λάθος στο τελευταίο γκάλοπ για το Star με μια αναγωγή που έκανε και ακόμα γελάμε εμείς οι ερασιτέχνες...! Ξέχασε να υπολογίσει τα λοιπά κόμματα που είχαν 2,2 % στην πρόθεση ψήφου και το μοίρασε στα υπόλοιπα...)

Ετοιμάζω το δέκατο βαρόμετρο και ελπίζω να δώσω μια εικόνα που θα πλησιάζει την πραγματικότητα.

Red Star είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Σωστά, οι εντυπώσεις κερδίζονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ το είχαν ρίξει (όχι ότι δεν είχε ΠΕΣΕΙ* από μόνο του),περισσότερο από το πραγματικό.