Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το ΜΑΑ για την απεργία στη Χαλυβουργία.



  • Πάνω από 2 μήνες απεργούν 400 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα, γιατί αρνήθηκαν να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 40% και 5ωρη εργασία. Η εργοδοσία σε αντίποινα προχώρησε σε απολύσεις 65 εργαζομένων και απειλεί  με απολύσεις   και άλλους εργαζόμενους.
  • Οι εργαζόμενοι απεργούν με αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη με αίτημα την επαναπρόσληψη  των απολυμένων συναδέλφων τους . Ένα τέτοιο αίτημα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.   Οι εργαζόμενοι όμως απεργούν  μέσα στην απόλυτη σιωπή των ΜΜΕ. Η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν  δεν πρέπει να γίνει γνωστή. Είναι επικίνδυνη για  την κυβερνητική πολιτική που αποσκοπεί στην ισοπέδωση των εργαζομένων, στη συντριβή εργατικού κινήματος και κάθε μορφής αντίστασης.
  • Οι απεργοί δεν είναι μόνοι τους .Στο πλευρό τους είναι οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, που καθημερινά εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους. Με τη στάση τους οι εργαζόμενοι  δείχνουν το δρόμο στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν μετατραπεί σε στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής και επιδίδονται σε 24ωρες απεργίες, για να αποσυμπιέσουν την οργή των εργαζομένων.
  • Οι απεργοί της Χαλυβουργίας πρέπει να νικήσουν και ήδη έχουν νικήσει. Με τη στάση τους εμπνέουν όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν  στην πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης. Ο αγώνας τους είναι και  αγώνας όλων των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης και  της πολιτικής της ΕΕ και ΔΝΤ.
  • Το ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι στο πλευρό των εργαζομένων της  Ελληνικής Χαλυβουργίας. Γιατί εμπνέουν. Γιατί δείχνουν το δρόμο. Γιατί έχουμε όλοι ανάγκη τη νίκη τους. Κανένας απεργός σήμερα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος.           
  •     ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια: