Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ -Με αυταπάρνηση στη μάχη ως την τελευταία ώρα -Εχει μεγάλη πολιτική σημασία και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπερκαλυφθούν τα πλάνα



ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, με πείσμα και αποφασιστικότητα να την κερδίσουν.
Με σύμμαχο την εμπειρία, την εκτίμηση που πλατιές λαϊκές δυνάμεις τρέφουν για το ΚΚΕ και τη δράση του, τον καλό και έγκαιρο σχεδιασμό, τον καθημερινό έλεγχο και την προσπάθεια άμεσης αντιμετώπισης των δυσκολιών, το πλατύτερο από κάθε άλλη φορά άνοιγμα, σε όλη τη διάρκεια της μάχης και ως τη λήξη της, επιδιώκεται να υπερνικηθούν οι δυσκολίες που αντικειμενικά προκύπτουν λόγω της δεινής πραγματικότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ανάμεσά τους τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και οι φίλοι του Κόμματος που δίνουν τη μάχη του κουπονιού, να εντείνουν στο έπακρο τη δράση τους, σε αντιστοίχιση με την κρισιμότητα της μάχης και την ανάγκη να κερδηθεί, να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Η αίσια έκβασή της θα εκπέμψει πολλαπλά μηνύματα, αφού πρόκειται για μάχη που δίνεται σε συνθήκες πρωτόγνωρες για το Κόμμα τις τελευταίες δεκαετίες. Σε συνθήκες πολύχρονης όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, που δεν αφήνει το Κόμμα αλώβητο, αλλά έχει επιφέρει σοβαρές δυσκολίες και εμπόδια στη δράση του.
Σε συνθήκες όπου δυναμώνει η επίθεση ενάντια στο Κόμμα σε όλα τα μέτωπα με στόχο να αλλάξει το χαρακτήρα του, τη στρατηγική του, την ταξικότητά του. Σ' αυτή την επίθεση έχουν επιστρατευτεί δυνάμεις αστικές, οπορτουνιστικές, πρώην στελέχη μέχρι και η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να πετύχουν ρήγμα στις σχέσεις κύρους και εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει το Κόμμα με πλατιές εργατικές και λαϊκές δυνάμεις.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ δεν μπορεί παρά να είναι η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου και σε μια πορεία η οικονομική αυτάρκεια των Οργανώσεων και του Κόμματος συνολικά. Κάτι που θα δώσει παραπέρα ώθηση στην ήδη πρωτοπόρα και με αυτοθυσία δράση που αναπτύσσουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες σε κάθε χώρο δουλειάς για να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση, για να συμβάλουν στην προσπάθεια συσπείρωσης και οργάνωσης του λαού να βάλει μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα και το μνημόνιο, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του.
Αλλωστε, αυτή τη δράση αναγνωρίζουν οι άνθρωποι του μόχθου που έχουν στηρίξει διαχρονικά το Κόμμα σε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές. Το ίδιο θα κάνουν πρόθυμα και σήμερα, γνωρίζοντας ότι ενισχύοντας το ΚΚΕ από το υστέρημά τους δυναμώνουν τη δική τους φωνή, τη δική τους αγωνιστική, ταξική παρέμβαση.
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ δεν πρέπει να λείψει κανείς απ' το μετερίζι αυτής της μάχης. Να φτάσουμε παντού όπου δεν έχουμε απευθυνθεί με το κουπόνι, σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα χωριά, σε όποιο χώρο ζουν και δουλεύουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να τους ζητήσουμε θαρρετά να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στη στήριξη του ΚΚΕ, να συμβάλουν στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για πλατιά συσπείρωση, οργάνωση και πάλη του λαού ενάντια στην πλουτοκρατία.
Εχοντας πλήρη συνείδηση ότι ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει και ενιαία από κάτω μέχρι πάνω να εξασφαλίζεται ανεμπόδιστα η χρηματοδότηση της λειτουργίας και δράσης του Κόμματος, με εισροές χρημάτων που προέρχονται από πλατιά λαϊκά στρώματα, που ανεξαρτητοποιούν το Κόμμα από την κρατική χρηματοδότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: