Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κάθε αστικό κανάλι και ο τσελεμεντές του...


Ολόκληρη επιχείρηση έχουν στήσει τα αστικά κανάλια για τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα αίτια και τους υπαίτιους που τον έχουν βυθίσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Επιλεκτικές και διαστρεβλωμένες ειδήσεις, πάνελ πολιτικής αερολογίας, με τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς τηλεοπτικούς αστέρες, αποκλεισμός όλων των ειδήσεων που αφορούν στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ή πλήρης διαστρέβλωσή τους.
Αποκλεισμός και των εκπροσώπων του ΚΚΕ που τους χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης και της υποταγής στον ευρωμονόδρομο. Στο σκοτάδι βυθίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων, την ταξική αλληλεγγύη που αναπτύσσουν οι Λαϊκές Επιτροπές  στις γειτονιές, φωτίζοντας επιμελώς τη «φιλανθρωπία» των εκμεταλλευτών.
Αλλά ...όλα κι όλα! Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ζώνη τηλεοπτική που να μην έχει το μαγειρειό της! Ειδήμονες και μη, σχετικοί και άσχετοι έχουν βαλθεί να διδάξουν τους άνεργους/ες, τους απολυμένους/ες, τους άστεγους/ες, τους απλήρωτους εργαζόμενους και εργαζόμενες τι και πώς να μαγειρέψουν!
Από κοντά σ' αυτήν την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και οι διαφημίσεις τους, όπως η πρόσφατη με τη «μάνα του τζάμπα», τους ...«λαϊκούς καναλάρχες» και πάει λέγοντας.
Η σαπίλα του καπιταλισμού δεν κρύβεται. Η οικονομική καπιταλιστική κρίση ρίχνει τους φερετζέδες. Μόνη λύση είναι η οργάνωση και η πάλη για την ανατροπή των εκμεταλλευτών που καρπώνονται το μόχθο των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας. Υπάρχει συνταγή. Είναι καταγραμμένη στο κοινό πλαίσιο πάλης της Κοινωνικής Συμμαχίας που συγκρότησαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ και χτίζεται σταθερά με την καθημερινή δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: