Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Μια μετανάστρια απ' την Αλβανία κοντά στα 55 χρόνια που είχε λήξει η βίζα της πήγε στο Νοσοκομείο Κορίνθου. 

Από εκεί την έστειλαν στο νοσοκομείο «Μεταξά» όπου νοσηλεύτηκε ως καρκινοπαθής βαριάς μορφής. Στις 13/11/2012 η ασθενής χρειάστηκε επέμβαση από ορθοπαιδικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Οι γιατροί τη χειρούργησαν κανονικά. Οι συγγενείς κατέβαλαν 2.000 ευρώ έναντι του συνολικού κόστους της επέμβασης στους «Αγίους Αναργύρους».

Ο Διοικητής των «Αγίων Αναργύρων» Δήμος Μπαρτσώκας, όταν διαπίστωσε ότι η μετανάστρια δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά χαρτιά, έστειλε έγγραφο στην Ασφάλεια Κηφισιάς, στο οποίο ανέφερε ότι η «ασθενής βρίσκεται παράνομα στη χώρα», ότι στις «30.11.2012 θα διακομισθεί ξανά στο "Μεταξά" για να συνεχίσει τη θεραπεία» και κατέληγε: «Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».
Η αστυνομία έστειλε τρεις αστυνομικούς για να... φρουρήσουν την εγχειρισμένη καρκινοπαθή. Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έβγαλε ανακοίνωση καταγγελίας.
Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, εκείνη ακριβώς την ώρα, ο υπουργός Υγείας ήταν παρών σε συνέντευξη Τύπου για τη νευροχειρουργική κλινική του «Ευαγγελισμού». Μιλώντας, αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στον... ιατρικό τουρισμό, αρνούμενος, όμως, να απαντήσει σε ερωτήσεις των υγειονομικών συντακτών. Μάλιστα, όταν ο συντάκτης του «Ρ» τού έθεσε το θέμα, αν θα κάνει ιατρικό τουρισμό με τη συμμετοχή της αστυνομίας να φρουρεί τους «εγκληματίες» καρκινοπαθείς μετανάστες, απάντησε: «Δεν θα με παρασύρετε να σας απαντήσω».
Υπουργός Υγείας είναι ο Αντρέας Λυκουρέντζος. Πριν γίνει υπουργός Υγείας, αυτός ο ανθρωπιστής, ήταν γραμματέας της ΝΔ. Του κόμματος του Σαμαρά. Του ιδίου που προεκλογικά, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ύψωσε τα φλάμπουρα της «επανακατάληψης των πόλεών μας». Προφανώς, οι «εισβολείς» μετανάστες, ανάμεσά τους οι καρκινοπαθείς και εγχειρισμένοι μετανάστες, βρήκαν το μάστορά τους...

Πηγή :www.rizospastis.gr

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: