Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ : Αναγνωρίστηκε το "Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας" !


«Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ)

Το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ), που έχει συγκροτήσει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) με άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την κάθοδο στις εκλογές, τελικά κατάφερε να αναγνωριστεί από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΕΚΡ η αναγνώριση έγινε από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο νωρίτερα είχε αρνηθεί 7 συνεχόμενες φορές να καταγράψει το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» ως «πολιτικό κόμμα», αποκλείοντάς το από τη συμμετοχή στις γενικές, περιφερειακές και τοπικές εκλογές.

«Οι προεκλογικές εκστρατείες που έγιναν στη Ρωσία έδειξαν για ακόμη μια φορά πως οι εκλογές στην καπιταλιστική κοινωνία δεν μπορούν να είναι δίκαιες, η αστική δημοκρατία σπάνια μπορεί να είναι δίκαιη προς όλους τους συμμετέχοντες στις εκλογές, και ποτέ με τους εργαζόμενους. Η αστική τάξη στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο έδειξε για μια ακόμα φορά το 2012 πως ο οπορτουνισμός και ο ρεβιζιονισμός αποτελεί όχι μόνο σύμμαχό της στην πάλη κατά των εργαζομένων στις γραμμές του εργατικού κινήματος, αλλά συχνά αποτελεί και τηνεμπροσθοφυλακή της εκμεταλλεύτριας τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το ΚΕΚΡ σημειώνει πως παρά την πτώση της δημοτικότητας των κυβερνώντων, μετά τις βρώμικες εκλογές στη Ρωσία, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις διαθέτουν ακόμη μεγάλες εφεδρείες, με την εμφάνιση πλήθους νέων «πατριωτικών» και «ροζ» κομμάτων, που αποκηρύσσουν την επανάσταση. «Η ζωή αποδεικνύει πως χωρίς τον οργανωμένο επίμονο αγώνα οι εργαζόμενοι δεν θα καταφέρουν να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, ενώ θα μπορέσουν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή προς όφελος των ανθρώπων της εργασίας μόνο με τη σοσιαλιστική επανάσταση!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΚΡ.
 Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: