Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Μήνυμα προς το ΚΚ Κούβας για την 54η επέτειο από τη Νίκη της Επανάστασης !


Θερμό συντροφικό χαιρετισμό για την 54η επέτειο από τη Νίκη της Επανάστασης του κουβανικού λαού απευθύνει σε μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας.

Στο μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αναφέρει:

«Με αφορμή την 54η επέτειο από τη Νίκη της Επανάστασης την 1η Γενάρη 1959, που άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση του κουβανικού λαού από τη μισητή δικτατορία του Μπατίστα και τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, απευθύνουμε θερμό συντροφικό χαιρετισμό στο ΚΚ, την Επαναστατική Κυβέρνηση και την εργατική τάξη της Κούβας.
Το Κόμμα μας ήταν και παραμένει σταθερός υπερασπιστής των κατακτήσεων της κουβανικής επανάστασης, που απέδειξε τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού, επιτυγχάνοντας στις δύσκολες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας την επίλυση βασικών προβλημάτων που παραμένουν άλυτα στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και βασανίζουν την εργατική τάξη, πλατιά λαϊκά στρώματα.
Το ΚΚΕ με συνέπεια και συνέχεια στάθηκε πάντα στο πλευρό της Κουβανικής Επανάστασης απέναντι στις παρεμβάσεις του ιμπεριαλισμού και της αντεπανάστασης. Απέρριψε αποφασιστικά τις προπαγανδιστικές επιθέσεις των αστικών ΜΜΕ, των φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, κομμάτων του ΚΕΑ και άλλων δυνάμεων του οπορτουνισμού, που υιοθετούν τις προφάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προβάλλει ο ιμπεριαλισμός για να υπονομεύσουν την επαναστατική εξουσία στην Κούβα και να αδυνατίζουν τις βάσεις του σοσιαλισμού.
Σε αυτή τη βάση τα κόμματά μας έχουν οικοδομήσει μακρόχρονες βαθιές και ειλικρινείς σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, οι οποίες θέλουμε να συνεχιστούν, αναπτύσσοντας παραπέρα το δημιουργικό διάλογο για θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της στήριξης των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων και του μετώπου απέναντι στον ιμπεριαλισμό.
Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας στο Κομμουνιστικό Κόμμα και το λαό της Κούβας. Παλεύουμε για την κατάργηση του πολύχρονου αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και της αντικουβανικής "κοινής θέσης" της ΕΕ. Απαιτούμε την απελευθέρωση των 5 φυλακισμένων Κουβανών πατριωτών και την επιστροφή στην πατρίδα τους.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς».

Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΑΝΡΤΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ
ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΒΡΗΚΑΝ,
ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΑΝ ΜΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ,
ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ,
ΥΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ;ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΑΛΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΥΝ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΕΘΑΨΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ,ΕΜΑΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΩΝ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ Ο ΤΖΑΒΕΛΑΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ; ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΚΑΡΦΩΣΟΥΝ. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ -ΠΡΙΝ- ΚΑΙ ΑΥΓΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.