Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κάντο όπως ο Χίτλερ ! ...Χρυσή Αυγή: Πλασιέ μεγαλοεργοδοτών και στη Θεσσαλονίκη...με μεροκάματα 14 ευρώ...


Πλασιέ μεγαλοεργοδοτών η Χρυσή Αυγή !
«Εύρεση εργασίας σε Έλληνες Άνεργους από την Τ.Ο. Θεσσαλονίκης» διαφημίζει η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Στη σχετική αφίσα βάζοντας το ερώτημα «Είσαι άνεργος;» καλεί όσους ψάχνουν δουλειά να αποταθούν για πληροφορίες στη «Νομαρχιακή Διοίκηση Θεσσαλονίκης» της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεοναζιστική οργάνωση κάνει τον πλασιέ μεγαλοεργοδοτών ψάχνοντας να τους εξασφαλίσει φτηνούς εργάτες με εξευτελιστικά μεροκάματα των 14 και 18 ευρώ, δίχως δικαιώματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, δημοκρατικά), για τα οποία λέξη δεν βρίσκει να πει στις πάμπολλες και μακροσκελείς ανακοινώσεις της. Πατάνε πάνω σε ένα μεγάλο πρόβλημα των λαϊκών οικογενειών για να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης. Έτσι κάνουν τις βρωμοδουλειές τους.
Το τι ρόλο παίζουν το δείχνουν μόνοι τους. Από τη μία ζητούν να απολυθούν εργάτες, όπως στο εργοστάσιο EURODRIP στα Οινόφυτα στη Βοιωτία και από την άλλη το παίζουν «Χρυσή Ευκαιρία» για τα αφεντικά που ψάχνουν φτηνά εργατικά χέρια. Θυμίζουμε ακόμα ότι πριν μερικές μέρες σε ιστοσελίδα της οργάνωσης των φασιστοειδών στην Αιτωλοακαρνανία δημοσιεύτηκε μικρή αγγελία εργοδότη της περιοχής που αναζητά Έλληνες εργάτες για τα χωράφια του...! 
Οι Χρυσαυγίτες βγάζουν λάδι τον καπιταλισμό, που όπως και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου πιστά υπηρετεί. Αποσιωπά ότι η ανεργία - όπως και η εξαθλίωση, η προσφυγιά, η φτώχεια, η εγκληματικότητα - είναι σύμφυτη του συστήματος. Εδράζονται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στην επιβολή του κεφαλαίου πάνω στην εργασία, την οποία αποδέχεται η οργάνωση όντας τσιράκι, δεκανίκι των μεγαλοκεφαλαιούχων.
Δεν θα τα καταφέρουν. Ο λαός, η εργατική τάξη στέκεται εμπόδιο σε τέτοιες δόλιες μεθοδεύσεις, πρέπει να τους απομονώσει. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που προαναφέραμε στα Οινόφυτα. Η αντίδραση του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», αλλά και των εργαζομένων απέτρεψε την όποια σκέψη για τις απολύσεις που ζήτησε η Χρυσή Αυγή. Απαραίτητη σημείωση: Για τις μειώσεις μισθών που έχει κάνει και για τις παραπέρα που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία της EURODRIP δεν έβγαλαν άχνα οι βδέλλες των εργοδοτών...
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Το ασφυκτικό πρόβλημα της ανεργίας και των επιπτώσεων που είχε στη γερμανική κοινωνία πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το είχε εκμεταλλευθεί και το ναζιστικό καθεστώς, δημιουργώντας την Υπηρεσία Εργασίας του Ράιχ. Ο οργανισμός αυτός κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχε αποτελέσει βοηθητικό μηχανισμό για την υποστήριξη της Βέρμαχτ. Την εποχή της ανόδου του Χίτλερ στη Γερμανία υπήρχαν έξι εκατομμύρια άνεργοι.
Η Υπηρεσία αυτή άρχισε να βρίσκει εργασία σε ανέργους κυρίως σε μεγάλα δημόσια έργα, όπως η κατασκευή αυτοκινητόδρομων και η αποστράγγιση βάλτων, προκειμένου να μετατραπούν σε αγροκτήματα. Οι εργαζόμενοι ήταν ντυμένοι με παραστρατιωτικές στολές, ζούσαν στα στρατόπεδα εργασίας και αμείβονταν με ένα συμβολικό ποσόν. Οι ναζί, υπηρετώντας τις ανάγκες της γερμανικής αστικής τάξης, εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι για πολλούς ανέργους η εξασφάλιση στέγης και τροφής ήταν προτιμότερη από την ανεργία, ακόμα και αν οι αμοιβές τους ήταν πενιχρές. Τη συνέχεια την έζησαν με τραγικό τρόπο οι λαοί...

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: