Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ουγγαρία :O ακροδεξιός αρχηγός κόμματος της Ουγγρικής "Χρυσή Αυγής" ζητά λίστα υπόπτων Εβραίων που αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».!


 Σάλο προκαλεί στην Ουγγαρία το αίτημα του επικεφαλής του Γιόμπικ, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, να καταρτίσει η κυβέρνηση έναν κατάλογο με τους Εβραίους που αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».


Οπαδός του κόμματος Γιόμπικ σε διαδήλωση στην Βουδαπέστη
(Laszla Balogh/Reuters)

Ο ακροδεξιός Μάρτον Γένγεσι δήλωσε ότι ο κατάλογος αυτός είναι απαραίτητος εξαιτίας της αυξημένης έντασης μετά την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας και θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα μέλη του κοινοβουλίου εβραϊκής καταγωγής.
Οι αντίπαλοι του Γιόμπικ συχνά επικρίνουν το κόμμα αυτό για τις αντισημιτικές του ανακοινώσεις και τη σκληρή στάση του απέναντι στη μειονότητα των Ρομά.

«Είμαι επιζών του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο Γκούσταβ Ζόιταλ, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ούγγρων Εβραίων. «Για τους ανθρώπους όπως εγώ αυτό προκαλεί ωμό φόβο, παρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για πολιτικούς σκοπούς. Είναι το όνειδος της Ευρώπης, το όνειδος του κόσμου».

Περίπου 500.000 με 600.000 χιλιάδες Ούγγροι Εβραίοι πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με το Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βουδαπέστης. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ένας στους τρεις Εβραίους που πέθαναν στο Άουσβιτς ήταν ουγγρικής καταγωγής.

Ο Γένγεσι δήλωσε στο κοινοβούλιο: «Γνωρίζω πόσοι άνθρωποι ουγγρικής καταγωγής ζουν στο Ισραήλ και πόσοι ισραηλίτες Εβραίοι ζουν στην Ουγγαρία», σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Γιόμπικ αργά χθες Δευτέρα.

«Πιστεύω ότι αυτή η σύγκρουση είναι η κατάλληλη ευκαιρία να καταγραφούν οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής που ζουν εδώ, κυρίως όσοι βρίσκονται στο ουγγρικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση, και οι οποίοι πραγματικά αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ουγγαρίας», επεσήμανε ο Γένγεσι.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του αρχηγού του Γιόμπικ.

Πάντως σήμερα και ο Γένγεσι προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις επισημαίνοντας ότι αναφερόταν σε πολίτες με διπλή υπηκοότητα, του Ισραήλ και της Ουγγαρίας. «Ζητώ συγγνώμη από τους Εβραίους συμπατριώτες μου για τις δηλώσεις μου που μπορεί να παρερμηνεύθηκαν», αναφέρει στον ιστότοπο του κόμματός του. Τα «μάζεψε» μετά την κατακραυγή...

Πηγή : www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: