Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Διάγγελμα για να καλύψει το πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας !

Ωμή κοροϊδία και πρόκληση για το λαό συνιστά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα του Γιούρογκρουπ.



Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά «η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της» και «να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας, σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε ανάπτυξη». Ομολογεί δηλαδή ότι τα μέτρα που παίρνονται ως τώρα είναι προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη που θα είναι καπιταλιστική και οικοδομείται στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Κινδυνολογώντας ασύστολα και για να παρουσιάσει την ΕΕ σαν μονόδρομο, είπε ότι «έξω από το ευρώ, τα δεινά θα γίνονταν πολύ χειρότερα για όλους και οι απειλές κατά της χώρας πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο άμεσες». Παρουσιάζοντας τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, προσπάθησε να πείσει ότι από τα χρήματα της δόσης ένα μεγάλο μέρος θα καταλήξει στην «πραγματική οικονομία». Ό,τι περισσέψει δηλαδή από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων, θα γίνει ζεστό χρήμα για τους καπιταλιστές, προκειμένου να κάνουν επενδύσεις.
Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η προσδοκώμενη μείωση του χρέους «μέσω επαναγοράς ομολόγων σε χαμηλές τιμές», την οποία ο Α. Σαμαράς παρουσίασε  σαν εξελίξεις που «θα επιβαρύνουν λιγότερο τον Έλληνα φορολογούμενο».
Σε άλλο σημείο και για να συντηρήσει το δίπολο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι το ατού της κυβέρνησης είναι η διαπραγμάτευση, καθώς όπως είπε «όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης - πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου».
Κατέληξε λέγοντας ότι «εξασφαλίσαμε πως δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Αντίθετα, θα υπάρξει ανακούφιση αδικιών όταν ξεπερνάμε τους στόχους που έχουμε βάλει». Πρόκειται για ψέμα ολκής, αφού τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, ενώ στην ουρά περιμένουν τα επόμενα από τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την τρόικα.


Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: