Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΝΕ :Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Δράση τώρα ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό !

 

Καλεί τη νεολαία σε κινητοποίηση ενάντια στο νέο μακελειό, να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης, να εμποδίσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που προετοιμάζονται στην περιοχή! 
Η νέα σφαγή του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, στην πολύπαθη Γάζα, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού. Ήδη με συμπληρωμένες 7 μέρες βομβαρδισμών ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 100, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 900. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 27 παιδιά.
Αυτές οι επιχειρήσεις σχετίζονται με την ιμπεριαλιστική επέμβαση σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που προωθούν τα επιτελεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του Ισραήλ, με την ενεργή βοήθεια της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν έως και να συντρίψουν την παλαιστινιακή ένοπλη αντίσταση, πριν προχωρήσουν σε περαιτέρω επίθεση.
Την ίδια ώρα στην περιοχή παίζονται χοντρά γεωστρατηγικά παιχνίδια. Είναι η προσπάθεια επέκτασης των μεγάλων οικονομικών ομίλων της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στον Περσικό Κόλπο, με το σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», για την απόκτηση πλεονεκτήματος στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, την Κίνα, αλλά και τη Βραζιλία και την Ινδία. Πίσω από τις επεμβάσεις στην περιοχή κρύβεται το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, οι δρόμοι μεταφοράς τους, ο έλεγχος πηγών και αγορών. Γι' αυτούς τους λόγους έγιναν οι επεμβάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη. Γι’ αυτούς τους λόγους έχουν μπει στο στόχαστρο η Συρία και το Ιράν. Οι λαοί είναι για άλλη μια φορά τα θύματα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών! Ο σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που διεξάγεται με κάθε μέσο, οξύνεται σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.
Οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τη θέση τους στη μοιρασιά της λείας, γι' αυτό και συμμετέχουν ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαών. Έτσι έκαναν άλλωστε και με τους πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που ενισχύει τις στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με το Ισραήλ, είναι τεράστιες.
Ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας με σκοπό την καπιταλιστική ανάπτυξη, ακολουθώντας τη γραμμή όλων των κυβερνήσεων, που έσυραν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, χωρίς να θέτει ζήτημα απεμπλοκής της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους. Δεν είναι τυχαίο που παίρνει το μέρος του Ομπάμα, δεν είναι τυχαία η συνάντηση του Τσίπρα με τον Πέρεζ, πρόεδρο του Ισραήλ, το καλοκαίρι, δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποίησε πορεία μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη, αλλά την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» νωρίτερα.
Για τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, τη νεολαία, όλους τους εκμεταλλευόμενους, οι επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα ακόμα «καμπανάκι» για να δυναμώσουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, να απαιτήσουν μαζικά και αποφασιστικά:
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται.
  • Αναγνώριση ανεξάρτητου, βιώσιμου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Να μη χρησιμοποιηθούν η βάση της Σούδας και άλλες εγκαταστάσεις για τη σφαγή του συριακού λαού ή άλλων λαών της περιοχής.

Καλούμε τη νεολαία να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό, να οργανώσει την πάλη της ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ετοιμάζεται, να μην επιλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και να μη δεχτεί ποτέ να χύσει το αίμα της στο πλευρό του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, να παλέψει για την ανατροπή του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Να καταδικαστεί από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, επιτροπές αγώνα, γενικές συνελεύσεις η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Να ληφθούν πρωτοβουλίες για ενημέρωση της νεολαίας, να στηριχθούν κινήσεις αλληλεγγύης.
Η μεγάλη πορεία στις 17 Νοέμβρη που πήγε μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία ήταν η πρώτη απάντηση.

Πηγή : KNE

Δεν υπάρχουν σχόλια: