Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη σχετικά με τις χιλιάδες απολύσεις της Peugeot.


Καταψηφίζοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση " Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση" , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης υπογράμμισε τα εξής:



"Είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ ότι το λεγόμενο «Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση» αποτελεί μέσο χειραγώγησης της συνείδησης και εκτόνωσης της αγανάκτησης των εργαζομένων, μοιράζοντας ψίχουλα παρηγοριάς στους εργάτες που πετιούνται στην ανεργία από τους καπιταλιστές.
Αλλά και ακόμη και αυτά τα ψίχουλα δεν πηγαίνουν για την απ' ευθείας στήριξη των ανέργων, αλλά στις αστικές κυβερνήσεις, για διάφορα προγράμματα κατάρτισης κλπ.
Το ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση, γιατί συνιστά πρόκληση να ζητείται από την Γαλλική κυβέρνηση η εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο αυτό για τις χιλιάδες απολύσεις που πραγματοποίησε ο Γαλλικός μονοπωλιακός όμιλος της  Peugeot., ο οποίος ακόμη και εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης παρουσιάζει κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ (1,7 δισ. το 2010 και 1,3 δισ. το 2011).
Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να περιορίζεται να διεκδικεί τα ψίχουλα του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης, για την εκτόνωση της εργατικής οργής, αφήνοντας στο απυρόβλητο το Γαλλικό μονοπώλιο, που πετάει τους εργάτες στο δρόμο για να διατηρήσει την κερδοφορία του, και την αστική Γαλλική κυβέρνηση της σοσιαλδημοκρατίας, που υπερασπίζεται με όλα τα μέσα τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Το ΚΚΕ στηρίζει την πάλη των εργαζομένων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Τον αγώνα της εργατικής τάξης να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία που την δημιούργησε και όχι η εργατική τάξης και τα φτωχά στρώματα. "

Πηγή : K.K.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια: