Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Ολοι σήμερα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Στη 1 μ. μ. στην Ομόνοια η κινητοποίηση στην Αθήνα

Αγωνιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα οργανώνει σήμερα σε όλη τη χώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καθώς η άφιξη στη χώρα μας της Γερμανίδας καγκελαρίου σηματοδοτεί την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αλλά και των εκβιασμών για να φορτωθεί ο εργαζόμενος λαός νέα βάσανα.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της τρίωρης παναττικής στάσης εργασίας που γίνεται σήμερα στον ιδιωτικό τομέα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. και της τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που πραγματοποιείται στο δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ. μ. Στάση εργασίας θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.
Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου έχει προκηρύξει σήμερα τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), δίνοντας μάλιστα ραντεβού για αναχώρηση στις 11.15 π.μ. από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων, για συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε συμμετοχή στη στάση εργασίας του κλάδου από τις 12 μ. έως τις 5 μ.μ. και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Να σημάνει ξεσηκωμός στους τόπους δουλειάς!

Σε ανακοίνωση, με την οποία καλεί στις σημερινές κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι,
Νέοι - Νέες,
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣμε τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ.Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλει τα νέα βάρβαρα μέτρα.
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια, με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.
ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ τους μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα κέρδη τους.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μάς τα επιβάλλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν τη ζωή και το μέλλον μας. Ολοι στους δρόμους με σύνθημα: ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΕΩΣ ΕΔΩ με τις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους, θα κάνουν τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης πιο φιλολαϊκή.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.
Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:
-- Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
-- Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
-- Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: