Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις 100 και πλέον αγωνιζόμενων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους! 

Πηγή: https://twitter.com/iptamenos3 -www.left.gr

Εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους, φοιτητές και νέους είναι συγκεντρωμένοι από το μεσημέρι έξω από την ΓΑΔΑ και απαιτούν να αφεθούν άμεσα οι συλληφθέντες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί επειγόντως σε συμμετοχή στην κινητοποίηση. Οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, θα νικήσουν!
 
Να το πραγματικό πρόσωπο της άθλιας συγκυβέρνησης. Να συλλαμβάνει, να ξυλοκοπεί και να «ψεκάζει» με χημικά εκατοντάδες εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που είναι απλήρωτοι εδώ και εννιά μήνες, ενώ υποχρεούνται να δουλεύουν μία μέρα την εβδομάδα! Εάν νομίζουν ότι θα μετατρέψουν την εργατική τάξη σε ζητιάνους είναι πολύ γελασμένοι! Σε αυτή την κατάσταση τους έχουν καταδικάσει η συμμορία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια, οι ντιρεκτίβες της ΕΕ, το πλιάτσικο των κάθε λογής «επενδυτών» που πήραν τα Ναυπηγεία αφού ιδιωτικοποιήθηκαν, τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
 
Όλοι αυτοί κατάφεραν να ρίξουν τα Ναυπηγεία –όπως και σχεδόν όλα τα Ναυπηγεία της χώρας- στην αχρηστία και τους εργάτες στην απελπισία. Ο δίκαιος αγώνας των εργατών, που δικαιολογημένα ακολουθούν ολοένα και πιο δυναμικές μορφές πάλης, φωτίζει το δρόμο του αποφασιστικού αγώνα. Δρόμο που πρέπει να τον βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, όχι ο καθένας χωριστά, για να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση των μνημονίων και του κεφαλαίου.
 
-      άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργατών
-      ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων
-      να περάσουν τα Ναυπηγεία στο Δημόσιο χωρίς αποζημίωση και να λειτουργήσουν υπό εργατικό έλεγχο προς όφελος της κοινωνίας, πρώτα απ’ όλα για ειρηνικούς σκοπούς
-      κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: