Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας ! Χιλιάδες διαδήλωσαν «ταξικοί αγώνες, οργάνωση παντού, αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού».

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στην είσοδο του Ζαππείου, υπήρχαν ακόμη διαδηλωτές στην Ομόνοια.

Ομόνοια, συγκέντρωση ΠΑΜΕ χτες



Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι διαδήλωσαν με τις οικογένειές τους, με παλμό, με τις σημαίες και τα πανό των σωματείων τους, συγκροτώντας μαζικά μπλοκ από τόπους δουλειάς όπου δυναμώνει η σκληρή μάχη ενάντια στην αγριότητα της εργοδοσίας.
Ξεχώρισε η συμμετοχή κλάδων όπου έγινε προσπάθεια να δυναμώσει η σχεδιασμένη, συλλογική δουλειά, με έλεγχο, μέσα από πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, όπως στον Τουρισμό. Ιδιαίτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με πανό από τα σωματεία όλων σχεδόν των μεγάλων ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Ξεχώρισε η οργανωμένη και μαζική παρουσία των επαγγελματοβιοτεχνών, με περισσότερα από κάθε άλλη φορά σωματεία να παίρνουν μέρος στη διαδήλωση (ενδεικτικά εμφανίστηκαν με τα δικά τους πανό από τους χώρους του ξύλου, των επιπλοποιών, των καυστηρατζήδων, των ηλεκτρολόγων, της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ, της ΟΒΣΑ κ.ά.), ενώ πολλοί αυτοαπασχολούμενοι ήρθαν μόνοι τους να συμπληρώσουν τις γραμμές του αγώνα. Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και στην πορεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετά σωματεία έφεραν τον κόσμο τους συντεταγμένα, καθώς είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις στα γραφεία τους, κρίνεται πολύ σημαντική εξέλιξη, πολύ περισσότερο που η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ φρόντισαν να σπείρουν την σύγχυση, καλώντας μόνο σε στάσεις εργασίας, κόντρα στο κάλεσμα για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Είμαστε σε ετοιμότητα να δώσουμε ηχηρή απάντηση, όποτε έρθουν τα μέτρα στη Βουλή. Μπορούμε να τα φρενάρουμε, να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Μπορούμε και έχουμε χρέος να δυναμώσουμε τα σωματεία, να τα κάνουμε πηγή συλλογικής δύναμης, ικανής να βάλει φρένο στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται». Και συμπλήρωσε: «Μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά μας που έχουμε τα ίδια βάσανα και τον ίδιο αντίπαλο. Αυτός είναι ο δρόμος που προτείνει η ΠΑΣΕΒΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο. Απορρίπτουμε τα μέτρα τους και τα μνημόνιά τους».
Στην κεφαλή της πορείας προς τη Βουλή, μπαίνει το πανό του ΠΑΜΕ που τόνιζε: «Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία - Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια και έξω από την ΕΕ».
Νέα συνθήματα «σηκώνουν στο πόδι» ολόκληρη την Αθήνα: «Ταξικοί αγώνες, οργάνωση παντού, αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού».
Η Σταδίου έχει πλημμυρίσει κόσμο και ακόμη δεν έχει φύγει ούτε η μισή συγκέντρωση από την Ομόνοια.
Καθώς η κεφαλή της πορείας φτάνει στο Σύνταγμα, έξω απ' τη Βουλή, τα συνθήματα δυναμώνουν: «Εδώ - εδώ μ' αγώνα ταξικό γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον καπιταλισμό ποτέ συγχωροχάρτι», «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή».


Πηγή : www.rizospastis.gr

3 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Λαϊκή ενότητα και συμμαχία ΤΩΡΑ, για πάλη ταξική,επαναστατική, για το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό. Εξω από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, μη αναγνώριση του χρέους, λαϊκή οικονομία και λαϊκή Εξουσία.
ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ
ΟΠΛΑ-ΔΣΕ
Ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ
VENCEREMOS

Red Star είπε...

Ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ !

Θα κερδίσουμε σύντροφοι ,έχουμε το δίκιο μαζί μας !

makiskef είπε...

Τίποτα δεν πάει χαμένο ...
Όσο και να ξεχερσωνουν ο σπόρος μένει και φυτρώνει ...
Οι ρίζες του κόμματος είναι βαθειές και έχουν τροφοδοτη το αίμα χιλιάδων αγωνιστών ...
Καπιταλες τα μνήματα και τις γροθιές των συντρόφων να τρεμετε ...
Η ώρα πλησιάζει φαίνεται στον τρόμο σας έστω και εάν δεν τον δείχνετε ....