Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ : Σημαντικό πρόβλημα στους παιδικούς σταθμούς.

Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της  Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ



Την αντιλαϊκή επέλαση της συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο τους Δήμους όλης της χώρας, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.
«Το νέο πακέτο μέτρων που επιβάλλει η συγκυβέρνηση στις πλάτες του λαού μειώνει ακόμα περισσότερο την -ήδη πετσοκομμένη- επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους Δήμους» επισημαίνει η Αχτιδική Επιτροπή και συμπληρώνει:
«Για να αντιμετωπίσουν δήθεν την εκρηκτική κατάσταση στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, υπουργείο Εργασίας και Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμφώνησαν στη δραστική περικοπή όσων παρέχονται στα βρέφη και στα νήπια στους παιδικούς σταθμούς»!
Αναφερόμενη η Αχτιδική Επιτροπή στην ανακοίνωση, ειδικότερα στο Δήμο του Αιγάλεω επισημαίνει ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι: Απολύσεις εργαζομένων, στάση πληρωμών στο προσωπικό, αύξηση των τροφείων και δεκάδες νήπια και βρέφη εκτός παιδικών σταθμών.
Οπως σημειώνει ειδικότερα:
«Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγάλεω (ΠΑΣΟΚ) με τις πλάτες και τη σύμφωνη γνώμη και της προηγούμενης Διοίκησης (ΝΔ) και της Ανάπλασης (ΣΥΡΙΖΑ) συμφώνησαν τον Ιούλιο ότι: "Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος δεν θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα προσλήψεων για το 2012 και θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες (π.χ. στους παιδικούς σταθμούς) με ορθολογική κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού"! Με λίγα λόγια αποδέχονται την κατάσταση, ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής που προωθείται σήμερα και αν τύχει -για να καλύψουν τα κενά που θα υπάρχουν- θα βάλουν στη θέση του βρεφονηπιοκόμου, τον...κηπουρό! Ισχυρίστηκαν ότι με λιγότερο προσωπικό θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Δηλαδή, οι 40 απολυμένοι συμβασιούχοι από τους παιδικούς σταθμούς περίσσευαν; Κοροϊδεύουν κατάμουτρα το λαό!
Προχώρησαν από κοινού στην αύξηση των τροφείων για να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση και κατηγοριοποίησαν τους γονείς με βάση τα εισοδήματά τους! Παράλληλα, οι αιτήσεις που έγιναν δεκτές δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων της πόλης μας, ενώ εκατοντάδες άνεργοι γονείς αποκλείστηκαν από την αρχή, καθώς οι άνεργοι δεν έχουν καν δικαίωμα υποβολής αίτησης στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς»!
Καταλήγοντας η ΑΕ σημειώνει: «Μόνο οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν τα παραπάνω καταγγέλλοντας και τις τρεις παρατάξεις. Οι μεν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στηρίζουν ως τα μπούνια την κυβέρνησή τους, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει "προγραμματική αντιπολίτευση" και διαχείριση στις πλάτες του λαού» και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στη συνεχιζόμενη λαίλαπα.

Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: