Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
26 Σεπτέμβρη: Ελπιδοφόρο αγωνιστικό ξεκίνημα

Η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού και εργαζομένων που πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της χώρας στη σημερινή πανεργατική απεργία, αλλά και τους εκατοντάδες αγωνιστές που στήριξαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας.

Σε πείσμα όλων των καλοθελητών της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ήθελαν το λαό στη γωνία, φοβισμένο και απογοητευμένο, να παρακολουθεί άβουλος τη νέα βάρβαρη επέλαση που ετοιμάζουν κάτω από τις εντολές της τρόικας των ιμπεριαλιστών, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη σε όλη τη χώρα, απέδειξαν ότι λαός και εργαζόμενοι όχι μόνο δεν νομιμοποιούν τη σφαγή των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά, να υπερασπιστούν το δίκιο τους, να αντισταθούν σε όλους αυτούς που θέλουν να τους θυσιάσουν στο βωμό της κρίσης του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας και στην κρατική καταστολή που και σήμερα εκδηλώθηκε με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της Αθήνας που με χημικά και κλομπ χτύπησαν κομμάτι της διαδήλωσης στο Σύνταγμα.
Η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη αποτελεί ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα, ένα τρανό δείγμα ότι οι αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, που εκφράστηκαν ξανά και ξανά με μεγαλειώδη τρόπο, ούτε εκτονώθηκαν ούτε κάμφθηκαν από την -προσωρινή- εκλογική επιτυχία των δυνάμεων του συστήματος. Τα λαϊκά προβλήματα εξακολουθούν να είναι εδώ, πολλαπλασιάζονται και εντείνονται, και κανένας χειρισμός, είτε από τα φερέφωνα της κυβέρνησης, είτε από την «υπεύθυνη» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να τα παρακάμψει.

Ο λαός συνειδητοποιεί ολοένα και πιο βαθιά ότι ο μόνος δρόμος, η πραγματική αντιπολίτευση, είναι οι μαζικοί, παρατεταμένοι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανατραπούν παλιά και νέα μνημόνια. Αγώνες τους οποίους πρέπει να πάρει στα δικά του χέρια. Όπως έκανε και με τη σημερινή απεργία η οποία δεν στηρίχτηκε στο ελάχιστο από τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση απέδειξε επίσης ότι η φασιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής» και τα κηρύγματά της δεν έχουν καμιά θέση, όταν το λαϊκό-εργατικό κίνημα δίνει τον πραγματικό αγώνα ενάντια στον ταξικό του εχθρό, το σύστημα και την πολιτική του.

Η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη πρέπει άμεσα να βρει την αγωνιστική της συνέχεια. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν την προκήρυξη νέας πανεργατικής απεργίας. Άμεσα και όχι αφού θα έχουν ψηφιστεί τα νέα βάρβαρα μέτρα. Για να εντείνουμε την πίεση που αισθάνθηκε σήμερα το πολιτικό προσωπικό του κεφάλαιου και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» θα ρίξει όλες της τις δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: