Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Independent: Ο Ομπάμα θέλει την Ελλάδα στο ευρώ... μέχρι τον Νοέμβριο.

 Οι ΗΠΑ ζητούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην λάβουν δραστικές αποφάσεις»



Υπό τον τίτλο «Ο Μπαράκ Ομπάμα ζητεί από την Ευρωζώνη να κρατήσει την Ελλάδα έως τις εκλογές (στις ΗΠΑ)» ο βρετανικός Independentαναφέρει πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πως αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα καταστρέψει τις ελπίδες του Προέδρου Ομπάμα για τις εκλογές.


«Η κυβέρνηση Ομπάμα θα πιέσει τους ευρωπαίους ηγέτες να μην αφήσουν την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου» σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωποι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα, ώστε να αξιολογήσουν τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Η Έκθεση δε που θα ετοιμάσει η τρόικα για το Eurogroup του Οκτωβρίου θα κρίνει το αν θα δοθεί η επόμενη δόση των 31 δισ. της δανειακής σύμβασης.


Στελέχη της αμερικάνικης κυβέρνησης ανησυχούν πως εάν η Τρόικα κρίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει πιάσει τους στόχους και δεν δώσει την επόμενη δόση, τότε αυτό «θα πυροδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λίγες μόνο βδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου».


Γι' αυτό, επισημαίνει το δημοσίευμα, η αμερικάνικη κυβέρνηση ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην λάβουν δραστικές αποφάσεις» καθώς φοβούνται ότι η αποσταθεροποίηση των αγορών, από το grexit, θα κάνει ζημιά στις προοπτικές επανεκλογής του Μπάρακ Ομπάμα...

Πηγή:www.epikaira.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: