Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ : Αποδέσμευση από την ΕΕ μονομερής διαγραφή του χρέους.

Στην απόλυτη επικαιρότητα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων - δανειακής σύμβασης - εφαρμοστικών νόμων και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων.


Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις και θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους να υπηρετήσουν πιστά το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να πληρώσει ο λαός τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης προκειμένου να διασωθεί η πλουτοκρατία και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων, έστειλαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εγκρίνοντας ομόφωνα την άμεση εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό.
Παράλληλα, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και την ιδεολογική τρομοκρατία, ενώ σε προκαθορισμένους ρόλους οι εταίροι της κυβέρνησης εμπαίζουν ξεδιάντροπα το λαό αναπαράγοντας το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης, το οποίο προβάλλουν και τα άλλα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα.
Δεν υπάρχει καμιά συνταγή ούτε μαλακή ούτε σκληρή που μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση δήλωσε προχθές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Αλλωστε, η αφαίμαξη του λαού είναι πολύ μεγαλύτερη των 11,6 δισ. ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 16 δισ. ευρώ χρεοκοπώντας τον ανεξέλεγκτα. Τα 11,6 δισ. ευρώ δεν είναι τελικά 11,6 δισ. ευρώ... Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε 3 και πλέον δισ. για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» του κρατικού προϋπολογισμού του 2012. Και πάνω στο άθροισμα αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τα «ισοδύναμα» μέτρα τα οποία θα πρέπει να αντικαταστήσουν τις «απώλειες» της εξαίρεσης από τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων (αφορούν στα μισθολόγια δικαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λπ.), αλλά και το κόψιμο από την τρόικα των 2 δισ. ευρώ που υπολόγιζε η κυβέρνηση να εισπράξει από τη φοροδιαφυγή.
Να γιατί λέμε ότι ο ελληνικός λαός και πριν απ' όλα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αποφασίσουν ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους είναι η μόνη εναλλακτική λύση και πρέπει ο ίδιος ο λαός να παλέψει και να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις για αυτό, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων, παλεύοντας για το δικό του δρόμο ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Αυτή τη στιγμή στην απόλυτη επικαιρότητα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ, το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή, για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό αποτελεί αφετηρία για να αντιμετωπίσει ο λαός όλους τους ποικιλώνυμους εκβιασμούς και το πραγματικό πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά του: Η απόλυτη χρεοκοπία. Αυτή θα είναι και η εξέλιξη των πραγμάτων.
Η πρόταση νόμου
Με τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Είναι οι νόμοι που:
  • Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.
  • Καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
  • Πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες και βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή.
Στην ουσία όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από τη στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα.
Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός. Τα μνημόνια συμπεριλαμβάνουν πολλά μέτρα που προέβλεπε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που αποφασίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις την προηγούμενη περίοδο, αλλά η εφαρμογή τους εμποδίστηκε, καθυστέρησε από την ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής πάλης.
Το ΚΚΕ κρίνει τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τους σχετικούς νόμους με κριτήριο τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Με αυτό το κριτήριο τονίζει ότι οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, είναι εργαλείο για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση βασικών εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει στην πτώχευση του λαού.
Η κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία με την υψηλή ανεργία, τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση βασικών εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθιστά επιτακτικά αναγκαία την ένταση της λαϊκής πάλης για την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής που φτωχαίνει το λαό.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, στην αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική, λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.
Η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και η προσπάθεια που θα καταβάλει να γίνει αυτή κτήμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, είναι μια συμβολή στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα.
Ι.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: